реклама

реклама

Заборгованість, яка виникла на комунальному підприємстві «ЧЕЛУАШ», є результатом системної помилки. У цьому запевнив сьогодні під час прес-конференції міський голова у відставці Сергій Одарич.


– Я вважаю, що таке підприємство не має права на існування як комунальне. Воно за своєю природою неефективне і ефективним ніколи не стане, – вважає Сергій Олегович. – Хоча б тому, що це підприємство не можна забезпечити роботою повноцінно та рівномірно протягом усього року. Весна – сніг зійшов разом із асфальтом. На жаль, не лише в Україні так буває, а й в Німеччині так само. Це величезний обсяг роботи на три місяці.

Щоб його виконувати, за словами Одарича, «ЧУЛУАШу» треба «роздувати» штат, тримати постійних працівників.

– А коли ремонт закінчили, чим займатись тоді? Просто платити зарплату? Пішли дощі – є робота: почистити дощову каналізацію. Ну на три дні є робота. Що далі? – ставить питання екс-мер. – Специфіка цього підприємства полягає в тому, що воно працює неритмічно, оскільки дуже залежить від погодних умов, характеристики зими, кількості опадів.

У цій ситуації, на думку Одарича, приватна фірма, яка могла б працювати, і працює вже другий рік (міський голова у відставці, очевидно, натякає на приватну компанію ТОВ «Свій лад», яка в цьому році виграла тендер на прибирання снігу в Черкасах, – ред.) – значно гнучкіша.

– Вона може набирати працівників погодинно або тимчасово на тиждень, місяць. Тобто є обсяг робіт – найняли, розрахувалися і попрощалися. Тому дорожні комунальні підприємства ніколи не будуть прибутковими, ніколи, – підсумував Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100