реклама

реклама

Провести серпень у «фестивальних Черкасах» запрошує усіх охочих міський голова Сергій Одарич. У своєму Інтернет-щоденнику 15 липня мер Черкас докладно написав, чим відзначиться наступний місяць.

– Плануємо провести фестиваль «Живий камінь», Співочі вечори, а також відзначити День Незалежності зі «Смакотою» (кулінарний фестиваль – «Прочерк»), водними змаганнями між мікрорайонами та гуляннями в національних костюмах. Обіцяю, цікаво буде всім. Тож пропоную усім бажаючим змінити свої плани і у серпні залишитися, а, за можливості, і приїхати у Черкаси, – запрошує Сергій Одарич.

Як повідомляє очільник міста, цьогорічний третій фестиваль кам’яних скульптур традиційно пройде у парку «50-річчя» з 1 по 28 серпня. «Над тематикою фесту думали довго. Було чимало цікавих і неординарних пропозицій. Скульптори прагнули зобразити щось філософське, ми ж наполягали на тематиці, яка стане усім зрозумілою. Зрештою зупинилися на темі — «Вуличні фонтани». Обрали її не випадково. Черкаси останнім часом стали містом відроджених фонтанів. Цікаво, як скульптори «зобразять» живий фонтан у камені? – пише Сергій Олегович. – Ми запросили до участі у фестивалі митців з усієї України. Брати участь у «Живому камені» уже зголосилися 8 скульпторів, один із яких представлятиме українську діаспору з Канади».

Черкаський мер обіцяє, що як і торік, під час фестивалю кам’яних скульптур в оновленому літньому театрі перед черкасцями та гостями міста виступатимуть зірки української та російської естради.

– Цьогоріч ми вирішили продовжити Співочі вечори бардівської пісні, розпочаті минулого року. Я думаю, що бардівський фестиваль стане традиційним. Уже зголосилися приїхати до Черкас Олег Павлишин, Сергій Бабкін, Ольга Богомолець, Фома (соліст гурту «Мандри»), гурт «Простір музики» та «Піккардійська терція», – перераховує пан Одарич.

А от щоб державне свято – День Незалежності – стало святом для кожної родини, мер пропонує наступну програму:

– Почнемо з водних перегонів на ялах між мікрорайонами міста. Кожен мікрорайон (через Комітети самоорганізації) виставить свою команду. Перемогу здобуде найсильніша, хоча зрештою від водного шоу виграють усі: і черкасці, і гості міста, і учасники… Ще однією «родзинкою» відзначення Дня Незалежності стане святкування в національному стилі. Ми запрошуємо всіх черкасців і гостей міста вийти у національних костюмах. Також звертаюся до національних меншин міста долучитися до руху й прикрасити своїм колоритним вбранням усе дійство. Згадайте, як 9 травня на День Перемоги тисячі черкасців прийшли на парад у стилі 40-х років… Завершиться свято у Долині троянд на вже традиційному фестивалі «Смакота», під час якого місцеві ресторатори демонструватимуть свої найкращі кулінарні шедеври.

Звичайно, серед читачів Інтернет-щоденника Сергія Одарича знайшлись і ті, хто добре пам’ятає минулорічний кулінарний фестиваль, коли на роздачу безкоштовної їжі збігалися і з виду зовсім інтелігентні особи і неблагополучні люди. Тож серед коментарів під записом було запитання з приводу того, чи будуть цього літа місцеві ресторани роздавати деяку їжу безкоштовно, як торік?

- Цього року буде по іншому на "Смакоті". Безкоштовної роздачі кукурудзи не буде. Ми зробили висновки з попереднього фестивалю. Продаватимемо за символічну плату, таким чином зможемо "відсіяти" тих, про кого ви писали у своєму пості, – відповів Сергій Одарич.

Foto : haidamac

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100