реклама
Sucurity Police

реклама

На сьогоднішній сесії Черкаської облради депутати таки проголосували за нового директора Черкаської обласної філармонії Юрія Федоряку. Однак перед цим відбулися численні дискусії.


Так, заступник голови облради Василь Касян коротко відзвітував про історію питання. Він зазначив, що, враховуючи резонанс, викликаний призначенням на посаду в. о. директора обласної філармонії юної регіоналки Ольги Сисоєвої, обласна влада вирішила провести конкурс, щоб визначити гідного на цю посаду. Була створена конкурсна комісія, до якої конкурсанти подавали документи. У підсумку, найбільше голосів набрав Юрій Федоряка.

Василь Касян повідомив, що з Юрієм Григоровичем буде укладений контракт на рік. Адже потрібно подивитися, як людина справлятиметься з обов’язками.

– Ми – за Сисоєву! – жартував з місця депутат від «Батьківщини» Анатолій Бондаренко.

Вже пізніше він наголосив, що філармонією має керувати людина з досвідом. Тож, можливо, Федоряка був би і непоганою кандидатурою. Проте, за словами опозиціонера, на конкурс не були запрошені артист філармонії Анатолій Майданюк та журналістка Алла Демченко. Тож є питання до проведення конкурсу.

У свою чергу, член комісії, депутат-регіонал Софія Гнідая запевнила, що «все було чесно».

Слова просив і Анатолій Майданюк, проте йому слова депутати не дали. Пізніше в коментарі журналісту «Прочерку» він переконував, що до конкурсної комісії таки є питання…

– Я хотів виступити й сказати, як рахувалися голоси. Проте, ви ж бачите, слова мені не дали. Мене просто обурює таке ставлення до культури! Поважні ректори сидять, опустивши очі, і голосують, як сказав «папік»! І на цьому все! – обурювався Анатолій Майданюк.

За Федоряку замовив слово депутат-«народник» Володимир Лук’янець.

– Я знаю Юру. Він із Золотоноші. Давайте дамо йому рік. А тоді повернемося до цього питання. А раз комісія його обрала, то давайте голосувати, – чітко дав вказівку депутатській більшості Лук’янець.

У підсумку, кандидатуру Юрія Федоряки таки підтримали.

– Через рік прозвітуєтесь у залі тут перед депутатами, що ви зробили, – сказав голова облради Валерій Черняк, вітаючи Федоряку з новою посадою.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100