реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні обласна рада відмовила ТОВ СП «Нібулон» в отриманні спеціального дозволу на геологічне вивчення родовищ прісних підземних вод у селі Вознесенському на Золотоніщині, в Чигирині та в селі Вітовому Чигиринського району. Провладна більшість просто не голосувала за це питання.

Зазначимо, що перед цим більшість проголосувала за питання про погодження клопотання СТОВ «Дніпро» для отримання спеціального дозволу на геологічне вивчення родовища прісних підземних вод, що розташоване в селі Васютинці Чорнобаївського району.

Неувага до «Нібулону» викликала обурення в депутатки Любов Майбороди. Вона наголосила, що обласна рада вже всьоме відмовляє крупному інвестору.

«Чому фракція Партії регіонів в Черкаській обласній раді не голосує?» – звернулася Любов Володимирівна до більшості, проте ніхто їй не відповів.

Пізніше в коментарі «Прочерку» голова фракції ПР в облраді Анатолій Кузьмінський пояснив, що утримався від голосування за рішення щодо «Нібулону», бо в нього «немає ясності з цього питання». У свою чергу, за інших регіоналів Анатолій Іванович вирішив не розписуватися. Зазначив лише, що кожен депутат голосує за себе.

На самому підприємстві «Нібулон» «Прочерку» повідомили, що через відмову депутатів надати дозвіл на геологічне вивчення родовищ прісних підземних вод підприємство очікують штрафи.

– Це вже триває протягом декількох років. Нам потрібен цей дозвіл для приготування розчинів для оприскування полів, для інших господарсько-побутових питань. Нині через те, що наші підрозділи підприємства на Черкащині не отримали відповідного дозволу, на нас накладаються штрафи. Але ж ми реалізовуємо соціальні програми. Наприклад, у Чигиринському районі безоплатно постачаємо людям воду, – говорить начальник відділу охорони навколишнього середовища ТОВ СП «Нібулон» Алла Ізмєстьєва. – Та, очевидно, наші соціальні угоди не влаштовують вашого губернатора. Ми отримали дозволи в Миколаївській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій області. Ми просили, щоб нас запросили на засідання депутатської комісії в облраді. Проте ніхто нас ніколи не запрошував. Все це на Черкащині дуже закрито. Нам ніхто не йде назустріч. Ми звернулися до Союзу підприємців тощо. Вони пообіцяли ініціювати перевірку з цього питання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100