реклама

реклама

У черкаському мікрорайоні «Хімселище» відкрили погруддя Тарасу Шевченку.

Ініціатором вшанування пам’яті великого Кобзаря став Східноєвропейський університет економіки та менеджменту, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.



За словами секретаря міської ради Віктора Білоусова, який взяв участь у відкритті пам’ятника, напередодні Шевченкового ювілею це – дуже вагома подія.

– Через рік ми святкуватимемо 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря. Ми очікуємо на чималу кількість туристів, яким буде що показати, – зазначив Віктор Білоусов. – Відзначу ініціативність керівництва вищого навчального закладу, яке, не чекаючи вказівок, створює у місті нові культурні осередки. Крім того, студентство долучається до розробки нових корисних проектів для міста, зокрема це стосується ландшафтного дизайну.


Зазначимо, що двометрове погруддя митця було виготовлене за власний кошт професора і почесного президента Східноєвропейського університету Рауфа Аблязова в межах відзначення року Тараса Шевченка.

– На роботу було витрачено чотири місяці, – говорить ректор і професор університету Наталя Казарінова. – Погруддя з полімер-граніту виготовлено черкаським скульптором Олександром Гульбісом. Це одне з небагатьох вуличних пам’ятних погрудь у Черкасах. Від інших відрізняється тим, що Кобзар зображений у тулупі й папасі. Ми переглянули дуже багато ескізів, і вийшов збірний образ. Він символізує мудрість митця.

На урочистому відкритті побував також відомий громадський та політичний діяч, нині голова міжнародної громадської організації «Київська Русь» Олег Бакланов.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100