реклама

реклама

На учорашній сесії Черкаської обласної ради порушувалося питання реорганізації закладів охорони здоров’я в районах області. Зокрема, за дорученням нардепа від «УДАРу» Ірини Геращенко, з цього питання виступив керівник черкаського обласного осередку цієї партії Віталій Іляшенко.

– До нас надійшла низка скарг від мешканців Золотоніського району у зв’язку з прийняттям Золотоніською райрадою рішення про реорганізацію двох дільничних лікарень. Ірина Геращенко зустрічалася з місцевими жителями та побувала в лікарнях. З’ясувалося, що влада піднесла подарунок: закриття денного стаціонару та масове скорочення лікарів. Мешканці 15 сіл, а це 11 тисяч громадян занепокоєні і обурені тим, що фактично залишаються без доступного медичного обслуговування! – виступав Віталій іляшенко.

Проте голова облради Валерій Черняк перебив виступаючого, наголосивши, що згідно законодавства, той має зачитати звернення «так як воно написане». Мовляв, відступати від тексту не можна. Тож Валерій Черняк позбавив Іляшенка слова.

Одразу ж взяла слово голова Золотоніської РДА і депутат облради від ПР Оксана Криницька. Вона повідомила, що суть реорганізації в покращенні надання медичних послуг.

Звісно, медична тематика не обійшла і депутатку Любов Майбороду, яка працює в медичній галузі міста Черкаси. Вона зачитала звернення від людей з проханням надати матеріальну допомогу на лікування. «У людей нема грошей, а влада фінансує будівництво медичних монстрів», – пригадала вона депутатській більшості і плани про будівництво перинотального центру, діагностичного центру тощо.

– Депутатська більшість – Партія регіонів – відповідає за все! – заявила Любов Майборода.

У свою чергу, депутат від «Батьківщини» Анатолій Бондаренко порадив провести громадські слухання з питання реорганізації медичних закладів.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100