реклама

реклама

У Черкасах тролейбусники бунтують проти свого ж керівника. Рік тому «Електротранс» очолив депутат міськради від «Партії регіонів» Петро Кучер. Відтоді працювати на підприємстві, скаржаться люди, стало просто нестерпно. Передовсім вони дорікають директорові некомпетентністю. Його реформи, кажуть, ні до чого доброго не призводять. Про це йдеться у сюжету «ВІККА-новин».

«Черкасиелектротранс» – лихоманить. Тролейбусники сидять без зарплати ще з квітня. Та навіть не це їм дошкуляє найбільше. Бо до безгрошів’я люди вже звикли. Воно тут хронічне.

– Керівництво вважає, що тут не люди працюють, а бидло та раби, з якими можна не рахуватися. Крім того, запчастин немає, немає чим працювати, а виконання робіт вимагають, щоб робота була зроблена, – скаржиться обмотувальник елементів електромашин КП «Черкасиелектротранс» Олександр Бондарєв.

Нового керівника тролейбусникам призначили рік тому. Від депутата міськради, регіонала Петра Кучера тут чекали покращення. Бо він – транспортник із досвідом. Однак чи не вся робота пана Кучера, скаржаться підлеглі, звелася до благоустрою території та фарбування гнилих тролейбусів.

– Що стосується охорони праці, правил безпечної експлуатації електроустановок та технічної експлуатації – цього він взагалі не розуміє. Крім планів нічого немає. Вже з минулого року ці плани, плани, плани і все, – обурюється начальник служби енергогосподарства КП «Черкасиелектротранс» Любов Виноградова.

Вона – за крок до звільнення. Так, каже працівниця, директор поводиться з усіма незгодними з його політикою. Інших «пресує», щоби мовчали. Озлобився на головного тролейбусника вже і профком. Бо коїть із кадрами, каже голова, що заманеться. Робітників скорочує, штат начальників – роздуває.

– Профспілкові внески, які люди добровільно відраховують зі своєї зарплати на рахунок профспілкової організації, перераховуються невчасно і не в повному обсязі. Директор підприємства вважає, що він може використовувати ці кошти на власний розсуд, – розповідає голова профспілкового комітету КП «Черкасиелектротранс» Лідія Бут.

Усі ці закиди сам директор відкидає. Пояснює: підприємство йому дісталося у вкрай важкому стані. Із зарплатою там проблеми, бо держава традиційно не відшкодовує кошти за перевезення пільговиків. А люди бунтують, бо він їх привчає до порядку.

– Змінюється режим праці, відповідальність за працю. Як кожна реформа, вона має свої наслідки. Є задоволені та незадоволені. Про те, що утискаю колектив, я б цього не сказав. Я з колективом постійно спілкуюся, то мої реформи, які проводяться на підприємстві під моїм началом, підтримуються більшістю колективу, – запевняє в.о. директора КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер.

Поголос про конфлікт на «Черкасиелектротрансі» дійшов уже й до владних кабінетів. Аби з усім розібратися, в міськвиконкомі створили спеціальну комісію.

У комісії – депутати міської ради, причому різних політичних сил. І ми спробуємо допомогти, як орган самоврядування, дирекції і трудовому колективу знайти спільну мову. Близько місяця ми будемо працювати, тому що ми хочемо почути обидві сторони, – каже заступник в. о. міського голови Павло Карась.

Стільки чекати тролейбусники не хочуть. Вони вже звернулися до суду. Там домагатимуться звільнення неугодного директора.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100