реклама

реклама

Команда черкаського фізико-математичного ліцею перемогла у всеукраїнському конкурсі з домедичної допомоги «Я можу врятувати життя!», який проходив в Артеці.

За звання кращого рятівника життя боролися вісім команд із різних куточків України, у складі яких було по четверо учасників. До цього відбіркові етапи змагань проходили в регіонах.


Інструктори моделювали нещасні випадки, а команди виконували їх – штучне дихання, масаж серця, накладання шин. Поряд зі справжніми лікарями правильність виконання завдань визначали зіркові судді – олімпійська чемпіонка Ірині Мерлені та найсильніша людина планети богатир Василь Вірастюк.

Організатори переконані, що саме від такої форми навчання користі значно більше, ніж від звичайних лекцій. У рамках проекту вже навчили понад 10 тисяч школярів та студентів.


Нагадаємо, що в березі протягом тижня в Черкасах у проекті взяло участь понад півтисячі старшокласників Черкас із восьми шкіл.

Змагальний етап прийняв ПС «Будівельник», де між собою боролися команди шкіл № 4, 8, 12, 17, 22, 25, колегіуму «Берегиня» і Фізико-математичного ліцею. Перемогу і путівку на всеукраїнський етап здобули вихованці ФІМЛІ, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.


Довідка

Організатор проекту – Український фонд «Здоров’я» за офіційної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100