реклама

реклама

Співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю постійно проводять комплекс заходів по виявленню злочинів та правопорушень, що здійснюються за допомогою мережі Інтернет. Так під час моніторингу мережі працівниками відділу на одному з інтернет-сайтів, що надає послуги по знайомствам в мережі, було виявлено профіль користувача, з якого завантажувався контент забороненого характеру, а саме фотографії.

Працівниками міліції було розпочато подальшу перевірку отриманої інформації. Зразки фотографій, завантажені до мережі, були вилучені для направлення на дослідження, яке мало встановити їх приналежність до категорії еротичного чи порнографічного змісту. Отримані результати експертизи підтвердили порнографічний характер досліджуваних фотознімків. А наступна комп’ютерно-технічна експертиза встановила, що даний сайт є загальнодоступним для всіх користувачів, тобто на цей ресурс можуть увійти всі бажаючі, в тому числі і діти.

Співробітникам міліції тепер необхідно було з’ясувати цю особу, яка здійснює завантаження забороненого контенту та її місцезнаходження. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили дані цього користувача мережі, ним виявився 44-річний житель міста Сміла. Отримавши всю необхідну інформацію про вказану особу, працівники міліції провели обшук за місцем проживання чоловіка, в ході проведення якого було вилучено модем та комп’ютер. Згодом на жорсткому диску комп’ютера було виявлено ще близько 500 подібних фотознімків.

При спілкуванні з правоохоронцями чоловік пояснював, що на даному сайті він зареєструвався для знайомств з жінками, а в фотографіях, котрі викладав в мережу, просто не вбачав нічого протизаконного.

Відносно чоловіка було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 301 Кримінального кодексу України (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), що караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

Про це інформує СЗГ УМВС України в Черкаській області.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100