реклама

реклама

Сьогодні міського голову Черкас у відставці Сергія Одарича слідчий викликає для вручення обвинувального акту. Про це Сергій Олегович повідомив на сьогоднішній прес-конференції.

– У п’ятницю під вечір слідчий мене запросив і повідомив, що сьогодні, у вівторок, відбудеться припинення досудового слідства, вручення обвинувального акту і передача документів у суд, – сказав Сергій Одарич.

Водночас він заявляє, що його захист не мав можливості ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. Йому надали доступ лише до п’ятої частини наявних документів.

– Теперішня редакція Кримінально-процесуального кодексу передбачає, що сторона захисту так само може клопотати і проводити слідчі дії. Зокрема, ми можемо клопотати і з тим же слідчим проводити допити свідків, так звані «очні ставки», вимагати документи тощо. За дев’ять днів, які минули після оголошення підозри, моїм захисникам дозволили ознайомитися з двома томами з десяти. Відповідно ми не можемо навіть повноцінно заявляти клопотання, де потрібно який допит додатково провести і так далі… – зазначив Сергій Одарич.

За його словами, доступ до документів слідчий мав надати його адвокатам учора.

– На моє запитання слідчому в п’ятницю про те, що у нас ще є купа питань, які б у досудовому слідстві ми хотіли з’ясувати, він сказав: «Ну добре, я в понеділок вам дам можливість ознайомитися з рештою матеріалів справи». Я нагадав, що понеділок – вихідний. «Нічого, ми вийдемо, усе вам надамо!», – пообіцяв мерові у відставці слідчий.

Проте, за словами Одарича, учора увесь день телефон слідчого був вимкнений.

– Мої захисники простояли під прокуратурою, просиділи на телефонах, так нікого і не знайшли. На сьогоднішній день 80 % справи ми не бачили, не уявляємо, що там і не маємо жодної змоги на це якось реагувати, – прокоментував Сергій Одарич.

Він переконаний, що такі дії робляться з метою позбавлення його можливості себе захистити у суді.

– Я чудово розумію, що завдання – якнайшвидше передати справу в суд, не дати можливості моїм адвокатам зібрати доказову базу на захист і намагатися максимально швидко в суді все це провести. У підсумку – дати хоч якийсь вирок: бодай умовний, а краще, звичайно, на 8 років посадити, як заявлено в підозрі. Найголовніше – позбавити можливості захищатися.

Він запевнив журналістів, що його захист вже підготував низку клопотань про додаткові виклики, додаткові слідчі дії, які необхідно здійснити.

– Будемо дивитися, як слідчий буде на них реагувати, – підсумував Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100