реклама

реклама

Міський голова Черкас у відставці Сергій Одарич не задоволений роботою нового виконавчого комітету. За його словами, звернення до міськради за нового керівництва почали розглядати зі значними затримками, а бюджетні платежі «не проходять». Про це він сказав на сьогоднішній прес-конференції.

– Виконком просто не працює. За моєю інформацією, 90% документів сьогодні розглядаються з порушенням терміну розгляду. Приходять звернення – має міський голова зреагувати, виконавчий комітет ухвалити рішення, але вони не ухвалюються. Документи стосами наростають на столах. Заступники бояться брати на себе відповідальність, підписуючи документи, – переконаний Сергій Одарич.

Зокрема, запевняє екс-мер, станом на п’ятницю було прострочено 60% звернень громадян і підприємств до виконкому про надання містобудівних умов і обмежень.

– Люди готові інвестувати, будувати, а документи лежать. Чи бояться ухвалювати рішення, чи чекають, коли прийдуть через відкриті турнікети чимось змастити ці документи, мені невідомо, – зазначив Сергій Олегович.

Також він наголосив, що нині «стоять платежі».

– Я вже мовчу про те, що стоять платежі по бюджету розвитку, зупинені роботи по ремонту доріг. Накопали-розкопали і нікого не видно: ні душі, ні одиниці техніки… – «закинув» новій владі Сергій Одарич.

Разом з тим «тривожною», за його словами, є і ситуація із зарплатами.

– Я би порадив Віктору Федоровичу (в. о. міського голови Черкас, – ред.) трошки відірватися від кабінетних інтриг і розстановки кадрів, а на день-два їхати в Київ, зустрічатися з міністром фінансів, заступниками, головою казначейської служби і все-таки забезпечувати перерахування коштів принаймні на захищені статті, – звернувся через ЗМІ до Білоусова Сергій Одарич.

Він наголосив, що за його керівництва «не було жодного платежу бюджету розвитку, який би пройшов «просто так».

– Кожен платіж – це мої особисті зусилля по «вибиванню» цих грошей. У мене день починався і закінчувався зі спілкування з казною. Там, де не допомагало, – з Міністерством фінансів. Тільки у такий спосіб, на жаль, сьогодні ходять гроші в Україні, – зазначив Сергій Олегович.

Насамкінець мер у відставці зазначив, що Білоусову варто «протоптувати стежку» до казначейства та Мінфіну.

– Бо він протоптав стежку тільки до Тулуба (голова Черкаської ОДА, – ред.) в кабінет. У Тулуба єдиний вплив – включати Президента України, але він проплатами казначейства займатися не буде. Тому Віктору Федоровичу треба топтати власну стежку в казначейство і Мінфін, бо там слово Сергія Борисовича нічого не важить, треба знаходити свої важелі. Тут треба проявляти гнучкість. Віктору Федоровичу треба вміти це робити, принаймні ще кілька тижнів чи місяців, поки я не повернуся на посаду міського голови, – оптимістично зазначив екс-мер.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100