реклама

реклама

24 червня Канівська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» звернулася з відозвою до містян з приводу спроби влади всупереч здоровому глузду позбавити мандата депутата міськради, очільника Канівської «Свободи» Юрія Гамалія. Націоналістові, якого було визнано «опозиціонером 2012 року», закидають, що він буцімто несвоєчасно подав декларацію про доходи, через що звинувачують його у вчиненні корупційних дій), інформує прес-служба Канівської міської організації ВО «Свобода».

Як стверджують в партії, ще від травня прокуратура та співробітники СБУ розпочали «полювання» на Юрія Гамалія, що є чи не найдієвішим опозиційним діячем та найефективнішим депутатом Канівської міськради (за кількістю результативних звернень та запитів). Очевидно, що влада намагається розправитися з Юрієм Гамалієм, позбавивши його можливости використовувати трибуну міської ради для донесення позиції місцевої громади та ВО «Свобода». Варто наголосити, що Юрій Гамалій не є підприємцем, проте його зумисне притягнули до відповідальности за нібито несвоєчасне подання декларації про доходи за 2012 рік, що є адміністративним порушенням та тягне за собою позбавлення можливости обіймати державні посади чи бути депутатом рад. Прикметно, що у випадку з Гамалієм спрацювало вже відточене нинішнім режимом «вибіркове правосуддя», адже своєчасно декларації подали лише 6 депутатів міської ради. Зокрема, невчасно подали декларації і «регіонали» – міський голова та секретар міської ради. Проте щодо них схоже питання навіть не розглядали ані прокуратура, ані СБУ.

У заяві Канівської організації ВО «Свобода» зазначено:

«Канівська міська організація ВО «Свобода» та депутати Канівської міської ради від ВО «Свобода» переконані, що визнання Юрія Гамалія таким, що вчинив корупційне правопорушення через несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2012 рік та позбавлення його на цій підставі мандата депутата Канівської міської ради є прямим наслідком скочування нашої держави до рівня 30-х років минулого століття. Тоді голодних українців, у яких задарма відбирали хліб, карали за підняті з колгоспного поля «три колоски» до тривалих ув'язнень, заслань на Соловки чи в Сибір, де їх чекала смерть.

Ані прокуратура, ані канівський та черкаський суди не довели та навіть і не намагалися довести, що свободівець Юрій Гамалій діяв умисно та отримав чи мав наміри отримати від несвоєчасного подання декларації хоч якусь вигоду, а отже – вчинив корупційне правопорушення. Для них важливо позбавити опозиційного депутата від націоналістів трибуни, перекрити йому можливість оперативно ставати на захист канівців, викривати незаконні дії влади.

Дії силових структур – прокуратури, судів – коли опозиційного депутата за формальною підставою позбавляють мандата, а щодо посадових осіб починаючи від міського голови й до секретаря за подібні дії (порушення ч.2 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції») справи навіть не розглядають. Таку владу можна змінити тільки революційним шляхом».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100