реклама

реклама

Дніпровська вода поблизу пляжу «Пушкінський», що в Черкасах, не відповідає вимогам за бактеріологічним складом.


Такого висновку дійшли фахівці Черкаського міського відділення обласного лабораторного центру Держсанепідслужби, які взяли проби води на всіх черкаських пляжах.

Як повідомив головний державний санітарний лікар м. Черкаси Василь Загородній, під час проведення лабораторних досліджень у пробах води, взятих з річки Дніпро поблизу пляжу «Пушкінський», виявлено істотне перевищення вимог за бактеріологічним складом. Зокрема, індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) уп’ятеро перевищує допустимі норми.

Зважаючи на це, головний державний санітарний лікар Черкас виніс постанову про тимчасову заборону використання водойми поблизу пляжу «Пушкінський». Тож охочим скупатись у прохолодних водах Дніпра варто перебратись на інші пляжі міста, де не виявлено перевищення небезпечних бактерій, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Зокрема, Василь Загородній розповів, що в пробах води, взятих поблизу інших пляжів міста, бактеріологічні показники перебувають у межах допустимої норми.

– Є підозра, що небезпечні бактерії потрапили до дніпрової води у районі пляжу «Пушкінський» через зливову каналізацію, де є випуски стічних вод, – зауважив Василь Володимирович.

Пошуком забруднюючого джерела на цій території займається Комбінат комунальних підприємств, на балансі якого перебуває цей пляж. Його керівнику вже вручено відповідний припис з вимогою застосувати запобіжні заходи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100