реклама

реклама

Понад 9 гектарів землі разом з прибережним лісом пішли під забудову на Черкащині. Людей уже попередили: територія біля води приватна, і незабаром буде обгороджена парканом.


Місцеві ж твердять, що захоплена ділянка, то заповідник і чіпати її за всіма законами – не можна, йдеться в сюжеті «ТСН».

Сосновий ліс поблизу села Прохорівка, якому понад піввіку, перестає бути лісом просто на очах. Так само, як і дорога, якою люди діставалися до місця відпочинку.

Ще донедавна сюди з'їжджалися купи відпочивальників. Зараз лишилися найстійкіші. Те, що земля приватна і стороннім вхід закриють, людям нагадують ледь не щодня. Охоронці, які боронять Дніпро від людей, запевняють: хто власник – не знають, а лише виконують вказівку.

Захищає забудовників і сільський голова. В обмін на ліс вони пообіцяли Прохорівку газифікувати.

– Питання не стоїть – хто саме. Головне, щоб здійснилися усі умови, які вони запланували, – каже голова.

Чоловік запевняє, що про береги Дніпра не йшлося. Так само, як і про вирубування всіх гектарів. Дерев позбуваються тільки в місцях, на яких будуватимуть. Каже, що тут будується база відпочинку для людей.

Прикладів баз відпочинку для людей у Прохоровці – купа. Приміром, одна була збудована ще в 2002 році просто на березі Дніпра. Однак нині з усіх сторін оточена охороною, та ще й 4-метровим парканом на додачу.

Таких у Прохорівці – мінімум 5. Людей туди не пускають. А власник чергової скандальної ділянки недосяжним виявився навіть для прокуратури.

Раніше повідомлялося, що пляжі Дніпра бетонують і забудовують палацами, яким би позаздрили арабські шейхи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100