реклама
Sucurity Police

реклама

На сьогоднішній обласній колегії, де розглядалося питання про стан виконавчої дисципліни в органах виконавчої влади Черкащини, заступник голови-керівник апарату ОДА Едуард Івакін повідомив, що, незважаючи на позитивні зрушення, стан виконавської дисципліни залишається низьким.

 

– Погіршився стан виконавської дисципліни в роботі на реагування і звернення народних депутатів, – зауважив Едуард Івакін, наголосивши, що не так давно губернатор доручив вжити заходів дисциплінарного впливу на порушників, однак окремі керівники не дають належної оцінки працівникам, які зволікають з виконанням завдань. – На звітну дату незмінними лідерами порушення термінів виконання та інформування залишаються департамент агропромислового розвитку, головне управління капітального будівництва, управління житлово-комунального господарства, обласне управління культури. Погіршився стан виконавської дисципліни в Драбівській, Кам'янській, Маньківській, Шполянській райдержадміністраціях та виконкомах міських рад міст Золотоноша, Умань, Черкаси.

Едуард Івакін навів приклади також багатьох доручень по районах, термін давності яких давно минув. При цьому головуючий на колегії голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб поцікавився, яка реакція влади на звернення громадян у рамках останнього президентського «Діалогу з країною».

Як виявилося, з 155 запитань позитивно вирішено… 4! Загалом же на 75 звернень дані роз’яснення відповідно до законодавства. Питання, в основному, стосувалися житлово-комунального господарства, а також соціального захисту населення.

– Які роз’яснення? Люди зверталися по питаннях, які їх турбують! Запишіть в протокол! Після сьогоднішнього засідання колегії дати термін 10 днів! Керівникам особисто зустрітися із заявниками і надати письмові інформації на адресу голови ОДА, – обурювався Сергій Тулуб, звертаючись до Едуарда Івакіна. – Немає ефективної роботи системи обласної і районної влади!

При цьому Сергій Тулуб наголосив, що ефективність роботи органів влади черкащани оцінюють «за конкретністю виконаних актів та доручень».

Окремо Сергій Борисович звернувся до в. о. мера Черкас Віктора Білоусова, щоб той «разом з командою» розглянув питання і з’ясував, що за люди зверталися до президента, за якими питаннями і що можна вирішити. Теж стосувалося і мерів інших міст.

Всього, за словами губернатора, нині на контролі перебуває 4602 завдання, що на 7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

– Від ефективності вашої роботи залежить те, що відчують люди, – звертався Сергій Тулуб до присутніх.

Опісля про стан виконавчої дисципліни прозвітувала начальник управління документообігу та контролю Лілія Козинець, яка також перелічила райони, що проштрафилися. Далі більше: чиновник повідомила, що деякі райони передають в Черкаси неправдиву інформацію.

– Управлінням документообігу та контролю з виїздом на місця зафіксовано фактичний стан виконання доручень голови ОДА. Результати вразили: виявляється, частина інформації, що подається в ОДА, є недостовірною. Виконавці не володіють дійсним станом справ. Окремі питання, за якими надавалися доручення вже декілька разів, просто ігноруються. Так, доручення щодо облаштування багатофункціонального майданчику в селі Яблунів Канівського району мало бути виконано і введено його в експлуатацію 1 червня. Проте при перевірці 14 червня виявлено, що завдання не виконано. І тільки в день перевірки сільський голова повідомила, що немає відповідних погоджень, – наводила приклади Лілія Козинець.

Особливо присутніх потішила інформація щодо контролю за оновленням тематики бігбордів в районах. Виявляється, у багатьох районах з бігбордів влада досі вітає жителів Черкащини з Великодніми святами тощо.

Вислухавши доповідача, Сергій Тулуб звернувся до голови Канівської РДА Олексія Гики за поясненням. Той почав виправдовуватися.

– З вами все ясно! Завалена робота! Всі інші – теж розумієте, – сказав Сергій Тулуб і звернувся до свого заступника Едуарда Івакіна з проханням включити до звіту за перше півріччя питання і про вирішення порушених на колегії проблем.

Між інших, один із доповідачів, голова Шполянської райдержадміністрації Олександр Черевко, у виступі зауважив, що причинами несвоєчасного та неповного виконання доручень, які перебували на контролі в Шполянській РДА, була недостатня співпраця виконавців доручень та працівників сектору контролю адміністрації.

– Безпосереднє виконання доручень було виконано вчасно, проте з боку сектору контролю не було вчасним надання інформації в облдержадміністрацію. На сьогодні нами зроблені відповідні висновки та покладені дисциплінарні стягнення на службовців, які допустили ці порушення, – зазначив Олександр Черевко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100