реклама
Sucurity Police

реклама

Шостий фестиваль кам’яної скульптури «Живий камінь», який розпочався в Черкасах 1 червня, добігає кінця. Відкриття фестивалю відбудеться вже завтра, в понеділок, о 16.00 в літньому кінотеатрі, що в парку 50-річчя Жовтня.


Протягом місяця в парку 50-річчя Жовтня десять скульпторів творили єдину композицію на тему «Цивілізація Давнього Сходу». «Прочерку» вдалося поспілкуватися з одним зі скульпторів, які цього року взяли участь у фестивалі.


Читайте також: Чиновник пропонує вдруге за рік провести фестиваль «Живий камінь»

Антон Панасюк – уродженець Черкас, навчався в Черкаському державному технологічному університеті, де здобув освіту дизайнера. У фестивалі «Живий камінь» бере участь вже вдруге. Черкащанин зізнається: ідею майбутньої скульптури для фестивалю шукав протягом тижня.

На фото – Антон Панасюк

На фото – Антон Панасюк


– Я малював ескізи, досліджував це питання. Не хотілося просто брати фрагменти із готового барельєфу із храмів, тобто «стягнути» з інтернету фото й просто їх повторювати, тому вирішив трішки глибше дослідити це питання. Як виявилося, різні царі протягом свого правління поклонялися різним богам. Саме тому в моїй роботі – релігійна еклектика. А взагалі зазвичай я не шукаю ідеї, вони знаходять мене самі, – каже скульптор.


Андрій Панасюк почав захоплюватися скульптурою ще з дитинства.

– Забути не можу ту першу «скульптуру» – картопляне пюре. Це зараз смішно, а тоді мені вона здалася витвором мистецтва, адже я був ще маленький. А коли трошки підріс, то вже захопився пластиліном і глиною, – пригадує черкащанин. – Я дуже люблю всі свої скульптури, а їх у мене багато. Кожна є особливою. Не можу зараз сказати, що в мене є якийсь супершедевр, яким я пишаюся більше за інші.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100