реклама

реклама

Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб переконаний, що малий та середній бізнес – сектор економіки з великим потенціалом розвитку. Головне, за словами керівника, створити для цього належні умови. Підтримка, яку надає підприємництву Президент України, влада на місцях дає позитивні результати.

«Сьогодні в області зареєстровано майже 59 тисяч суб’єктів малого підприємництва. Їх кількість у порівнянні з попереднім роком зросла на 1,4%. Це, у свою чергу, вплинуло на обсяги наповнення регіонального бюджету. Фактичні обсяги відрахувань малого бізнесу до бюджетів усіх рівнів 2012 року порівняно з 2009 роком зросли у 2,5 рази. Окрім цього, помітно збільшилася кількість нових робочих місць: протягом січня-травня цього року на Черкащині у всіх галузях економіки їх створено більше 10 тисяч, із них 7 тисяч – робочі місця у сфері малого підприємництва. Це свідчить про те, що цей сектор економіки Черкащини зростає і розвивається», - розповів Сергій Борисович.

Сергій Тулуб нагадав про нещодавно підписаний Главою держави Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності», метою якого є зменшення адміністративного тиску на підприємців, зокрема, з боку контролюючих органів.

На регіональному рівні виконання трансформувалось у створення робочої групи, яка здійснює відповідний моніторинг.

«Друга перевірка одного і того ж підприємства – лише через постанову суду. Якщо показники кількості перевірок не змінюватимуться, будемо на це реагувати», - сказав керівник області.

В обласному бюджеті на 2013 рік на підтримку малого і середнього підприємництва передбачено видатки в сумі 800 тис. грн.  З метою забезпечення фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого і середнього бізнесу в області у 2010 -2012 роках профінансовано 42 бізнес-проекти на загальну суму 5,5 млн. грн.

«Останнім часом помітно зросла зацікавленість громадян у започаткуванні власної справи. У свою чергу ми тільки вітаємо ці наміри. У центрах зайнятості проводяться навчання для безробітних, які виявили бажання організувати власну справу. Протягом двох останніх років майже тисяча осіб отримали одноразову допомогу на загальну суму 9,6 млн. грн. та організували власну справу», - сказав Сергій Тулуб.

Про це інформує прес-служба голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100