реклама
Sucurity Police

реклама

Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує проводити позачергові вибори в місцеві ради два рази на рік. Депутат запропонував розробити законопроект, що передбачає проведення позачергових виборів у місцеві ради два рази на рік - останню неділю березня і останню неділю жовтня. Про це Єфремов заявив в ході погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні погоджувальної ради, звертаючись до голови комітету з місцевого самоврядування Верховної Ради України Давида Жванії, Єфремов запропонував: "Давайте не будемо витрачати свій час на те, щоб призначати вибори сільських, селищних і якихось інших рад. Підготуйте проект рішення, проект закону, який передбачатиме, що позачергові вибори проводяться два рази на рік - остання неділя березня і остання неділя жовтня. Приймемо це рішення і знімемо з себе головний біль", - заявив Єфремов.

У відповідь Жванія сказав, що призначення таких виборів є правом Верховної Ради і, на його думку, не варто позбавляти Раду такого права.

Раніше Єфремов заявляв, що парламент повинен прийняти спеціальний закон про проведення всіх позачергових виборів тільки в березні або жовтні.

Питання про позачергові вибори і дати їх проведення виникло на ґрунті ситуації з виборами в Києві. Влада і опозиція не можуть узгодити дату проведення виборів мера і депутатів Київради. Також в Раді йдуть баталії з приводу проведення виборів народних депутатів у п'яти проблемних округах. Заковика все та ж - дата проведення.

Так, сьогодні голова комітету з місцевого самоврядування Верховної Ради України Давид Жванія заявив, що вибори в проблемних округах можна провести 8 вересня. Спікер Верховної Ради Володимир Рибак зазначив, що дата буде узгоджена після засідання погоджувальної ради на зустрічі голів фракцій.

По виборах у Києві ситуація більш складна. Раніше Конституційний суд постановив, що наступні вибори до Київради відбудуться в 2015 р. Однак парламент може призначити позачергові вибори, але такого бажання поки що немає у Партії регіонів. Вже два рази депутати провалювали голосування з цього питання.

Опозиція вимагає, щоб вибори проходили в кінці жовтня, влада виступає за більш ранню дату. Втім, нещодавно Єфремов повідомив, що у Партії регіонів згодні з проведенням виборів восени, а значить, прийти до консенсусу сторонам буде простіше.

Тим часом більшість Київради вирішила, що їх повноваження не закінчаться, поки не будуть обрані нові депутати Київради і поки вони не приймуть присягу. Наступна сесія Київради відбудеться 11 липня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100