реклама
Sucurity Police

реклама

Громадські слухання з приводу медичної реформи в країні проходять зараз в залі засідань Черкаського міськвиконкому. Зокрема, присутні нардепи Ірина Геращенко Микола Томенко та Святослав Ханенко.

Ще за дві години до громадських слухань Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Черкаська влада намагається зірвати слухання і випхати нас в інше приміщення. Мовляв, все для нашого блага, там буде кондиціонер і т. д. Задумка очевидна: зірвати слухання, щоб хтось кудись не дійшов, десь на щось часу не вистачило. Почали від нашого імені обдзвонювати ЗМІ, щоб дезорієнтувати журналістів. Ми з Миколою Томенком налаштовані проводити слухання хоч на вулиці. Біля міськради».


Одразу ж в соцмережах відреагував і перший заступник в. о. мера Віктор Беззубенко.

«Слухання відбуваються за ініціативи народних депутатів України та за підтримки Черкаської міської ради. Враховуючи, що питання медичної галузі – одні з найактуальніших в нашому суспільстві та й в Черкасах зокрема, на реформи медицини орієнтована держава, Президент та органи виконавчої влади, ми зацікавлені, аби до їх обговорення було залучено якомога більше громадян. Саме з цих міркувань організаторам і було запропоноване приміщення малої зали кінотеатру «Україна» на 160 місць в центрі міста, де зазвичай і проходять подібні заходи. Тому прикро було читати інформацію,яку поширили деякі народні депутати в соціальних мережах, нібито міська влада Черкас намагається зірвати захід, пропонуючи для громадських слухань більш зручне та просторе (!) приміщення. Тож закликаю народних депутатів в подальшому керуватися не політичними амбіціями чи прагненням створити зайвий інформаційний привід, а дійсно конструктивними пропозиціями та намаганнями об’єднати громаду навколо вирішення тих чи інших проблем», – написав у «Фейсбуці» Віктор Беззубенко.

Читайте також: Черняк вирішив закрити рота Іляшенку, бо той говорить не за протоколом

Нагадаємо, що громадські слухання на медичну тематику були зумовлені бажанням Золотоніської районної ради реорганізувати дві дільничні лікарні у Домантово та Пальмирі. За твердженням представників опозиції, місцева громада категорично проти такого рішення депутатів.


Координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко на сьогоднішній прес-конференції, яка передувала громадським слуханням, зауважив, що з колегами побував нещодавно в Домантовому, аби розібратися в проблемі.

– До одного колеги приїхали ввечері хлопці з запитаннями, чого він, мовляв, їздить з Даценком по селу і будоражить людей. Це нормально? Криницька (голова Золотоніської РДА і депутат облради від ПР Оксана Криницька – ред.) звертається на сесії райради до депутатів, запитуючи, чи вони лікуватимуться в Домантово. Вони, звісно, кажуть, що ні. Бо вони поїдуть в Черкаси лікуватися. Губернатор Тулуб взагалі лікується, очевидно, за кордоном. Але ж селяни нікуди не поїдуть! Бо в них немає грошей. Збудували ж свого часу лікарні, то вони повинні функціонувати! Адже не медична реформа, а функціональна лікарня може покращити здоров’я людині, – зазначив Леонід Даценко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100