реклама

реклама

Так звана медична реформа на Черкащині – це реформа для звітності Уряду і реформа проти людей. Про це заявив народний депутат Микола Томенко сьогодні під час громадських слухань у м. Черкаси щодо стану медицини в Черкаській області на тему «Медична реформа: для чиновників чи для людей», інформує прес-служба нардепа.

Ініціатива проведення цих громадських слухань, що були запропоновані опозиційними фракціями, пов’язана з тим, що обласна влада в принципі відмовилась визнавати будь-які проблем и у галузі медицини, зауважив народний депутат.

«Велика кількість так званих реорганізацій закінчується, з одного боку, скороченням кількості медичного персоналу, а з іншого – особливо мешканці сіл втрачають реальну можливість отримувати гідні медичні послуги», – зауважив Микола Томенко.

Для прикладу він навів ситуацію, що склалася у двох селах Золотоніського району, де так звана реорганізація двох медичних закладів призвела до скорочення штату на 13 осіб.

«Фактично, така логіка призводить до того, що лікарні в кінці кінців перетворюються на звичайні ФАПи. Керівництво області на сесії обласної ради звітує, що немає жодного мешканця, який би виступав проти цього. Натомість ми маємо звернення біля 1000 мешканців навколишніх сіл, які категорично проти так званої медичної реформи через те, що відбувається скорочення персоналу, ускладнюється доступ до медичних послуг тощо», – зауважив народний депутат.

Він вважає, що вихід із ситуації один – не може відбуватися реорганізація, а фактично – ліквідація закладів охорони здоров’я без згоди територіальної громади (тобто, без відповідних рішень сільських та селищних зборів або громадських слухань у відповідних районах міст).

Микола Томенко також висловив сподівання, що Верховна Рада на наступній сесії підтримає його законопроект, який чітко визначає формулу ліквідації, реорганізації чи закриття медичних закладів і де прописано, що це має відбуватися лише за згодою зборів громадян у селі та селищі, а також за відповідними результатами місцевих референдумів у містах.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100