реклама

реклама

На Черкащині селяни страждають від смороду на свинофермах, які розташовані поблизу їхнього будинку. Удень не можуть відчинити вікна через спеку, увечері – від смороду. Селяни переконані, що власник агрофірми влаштував скотомогильник. Також додають, що гній вивозять нерегулярно, тому всі нечистоти йдуть у землю. Про це інформує ТСН.


Жителі села Мліїв потроху мліють від своїх сусідів, а біля ферм тим часом валяються туші свиней. Селяни скаржаться, що антисанітарія тут розпочалася два роки тому, коли місцевий фермер вирішив відродити свинарство і поховати людей. Гній складають на великі купи і місяцями не вивозять, а під свинячими териконами ховають дохлих тварин: від малих поросят до дорослих. Від такого господарювання прилегла вулиця задихається, запаху акації чи квітів тут уже не пам'ятають. Суцільний сморід в'їдається в одяг, білизну намагаються сушити в хаті, а спека в кілька разів примножує отруєння життя.

Смердючі свиноферми зовні мають покинутий вигляд. Підсвинки вештаються без догляду і часто-густо дохнуть. Місцевий аграрій чистити свинарники щодня не збирається, бо для нього це дорого, але додає, що буде вивозити гній щомісяця.

Директор свиноферми Віктор Осовітній не пояснює свого хазяйнування і просто тікає від ТСН на автомобілі. А селянам немає куди тікати, тому вони пишуть скарги. Екологічна інспекція директора оштрафувала і наказала гній прибрати, а ось екологічна прокуратура — поки що мовчить.

Чисте повітря тут буде не скоро, адже подейкують, що у сусідній свинарник завезли 15 баранів для того, щоб відроджувати вівчарство.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100