реклама

реклама

До людей з обмеженими фізичними можливостями – у найвіддаленіші села Черкащини. Віднині це не проблема для лікарів обласного Центру медико-соціальної експертизи, адже вони отримали комфортабельний «Мерседес». Його привіз активіст німецького благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля» Ервін Кох.

Українцям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС,  Ервін Кох допомагає більше 20 років. Двічі на рік він приїздить  на Черкащину з гуманітарною допомогою для громадської організації «Діти Чорнобиля». Цього разу від імені управління поліції німецького містечка Вюрцбург Ервін Кох вручив комфортабельне 9-місне авто службі медико-соціальної експертизи. Адже з-поміж постраждалих від аварії на ЧАЕС дуже багато людей отримують групу інвалідності і потребують реабілітації.

«Мало хто знає, але за благодійною роботою стоїть титанічна праця», - розповідає Ервін Кох, який постійно допомагає українцям, постраждалим від аварії на ЧАЕС та медичним закладам області.

І цього разу треба було здолати чимало перешкод, оскільки згідно з чинним законодавством робити такий подарунок має не приватна організація, а обєднання з власним статутом. Непросто доставити в Україну і вже оформлену згідно з усіма вимогами машину.

Аби на Черкащину прибув справді хороший автомобіль, багато зусиль доклало і поліцейське відділення Вірцбюрга. Тому керівництво департаменту охорони здоров’я ОДА і обласного Центру медико-соціальної експертизи вручили пам’ятну медаль «За милосердя, честь і доброчинність» Ервіну Коху та очільниці поліцейського відділку пані Ліліан Матіс.

Голова обласної організації «Діти Чорнобиля» Ольга Янчук, яка теж усіляко сприяла цьому благодійному подарунку, радіє, що відтепер лікарі-експерти зможуть приїжджати новою машиною до людей з обмеженими фізичними можливостями у найвіддаленіші села Черкащини, полегшуючи процес оформлення документів та доставку технічних і медичних засобів реабілітації.


Головний лікар-головний експерт обласного Центру медико-соціальної експертизи, заслужений лікар України Владлен Лепський навзаєм передав українські подарунки для благодійників з Німеччини. А на Черкащині він запрошує до співпраці усі громадські організації, які можуть допомогти інвалідам.

Наступного разу Ервін Кох приїде на Черкащину взимку, аби вручити новий 20-тонний вантаж гуманітарної допомоги для медичних закладів Черкащини.

Галина Компанієць

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100