реклама

реклама

На гарячу лінію Громадянської мережі «ОПОРА» надійшло декілька дзвінків із скаргами про те, що у Черкаському медичному коледжі у приймальній комісії під час подачі документів на вступ із абітурієнтів беруть гроші у розмірі 25 гривень. Офіційно це ніде не зазначено, проте вже безпосередньо під час подачі заяви вступникам повідомляють, що їм необхідно cплатити 25 гривень і не через касу, а просто готівкою у руки. Із метою перевірити цю інформацію 18 липня громадський спостерігач ОПОРИ завітав до навчального закладу.

Як інформує прес-служба ОПОРИ, спочатку було помічено, що, виходячи з кабінетів після подачі заяви, декілька абітурієнтів говорили про те, що з них брали по 25 гривень нібито за оформлення документів. Окрім того, оскільки двері були відчинені, спостерігач мав змогу на власні очі побачити ще декілька випадків передачі коштів вступником працівнику закладу. Зайшовши до кабінету, спостерігач поцікавився, які саме документи необхідні для вступу і чи потрібно щось оплачувати. На що йому відповіли: «Будете подавати, побачимо». На запитання: «Що оплачували попередні абітурієнти?» – у комісії відповіли: «Не знаємо».

Згодом спостерігач вирішив з’ясувати ситуацію у відповідального секретаря приймальної комісії Черкаського медичного коледжу Білик Любов Володимирівни. Секретар повідомила, що не знає, що то за гроші, наголошуючи на тому, що це заборонено законом. Слова спостерігача про те, що він на власні очі бачив, як вступники передають працівникам коледжу якісь кошти, секретар проігнорувала і відповіла: «Я не знаю, що то ви бачили».

Зважаючи на те, що дзвінки із скаргами продовжуються, Громадянська мережа ОПОРА вирішила надіслати листа до Міністерства освіти і науки України з проханням розібратися у ситуації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100