реклама
Sucurity Police

реклама

У черкаському мікрорайоні «Митниця» невідомі знущаються над котами: відрубують їм хвости. Про це у коментарі «Прочерку» повідомила мешканка будинку за адресою Козацька, 5 Юлія Черняєва.

– Одного разу помітила кота з обрубаним хвостом. У нас у селі бабуся колись котові хвоста ненавмисне дверима прибила, він так і відпав. Подумала, що і в тому випадку щось таке сталося, – розповідає Юлія.

Фото з сайту: fonwall.ru

Фото з сайту: fonwall.ru


Однак згодом історія повторилася: дівчина знову натрапила на кота зі свіжими ранами на хвості. За словами Юлії, зазвичай нещасних тварин помічають небайдужі до тварин мешканці будинку.

– Це, як правило, бабусі, які підгодовують бездомних котів та власники домашніх собак. Коли запитую в інших, чи бачили, кажуть, що не звертали уваги, – зазначає Юля.

Останнього закривавленого кота дівчина побачила кілька днів тому.

– Побачила випадково. Поспішала на зустріч, побачила в під'їзді на стіні тінь від кошачих вух. Піднімаю голову, а зверху на маленькому дерев'яному кілочку сидить котик. Залізти сам він туди ніяк не міг. Хіба що по вертикальній стіні, але ж це нереально. Я думаю, що хтось ніс його вниз, хотів винести з під'їзду, а потім передумав і посадив під стелю. У мене маленький зріст, не вийшло кота зняти, я побігла на вулицю шукати допомогу. Поряд проходив хлопець – він і зняв кота. Кіт чкурнув від нас одразу. У хлопця ж всі долоні виявились в крові. Кіт був без хвоста… – констатує Юля.

Опісля вона викликала міліцію.

– Міліціонери поспілкувалися з моїм чоловіком, сказали, що це справа «не підйомна». Дали зрозуміти, що шукати не будуть… – каже Юлія Черняєва.

Дівчина переконана: кривдник тварин живе у її під’їзді.

– Я вже спілкувалася зі своїми сусідами. У нас навіть є підозрювані, але не можу стверджувати, бо поки немає доказів… Мені вже здається, що у цієї людини вдома ціла колекція з хвостиків котів, – з сумом каже небайдужа черкащанка. – Я розумію, що більшість людей скаже, що їм не до тварин, але ж зло починається з малого…

Натомість голова Черкаського міського товариства захисту тварин «Друг» Ольга Абукаре переконує: подібна жорстокість трапляється на черкаських вулицях чи не щодня. Однак жодну з таких справ до логічного завершення – покарання винного – довести до кінця не вдалося.

– Загалом у Черкасах є багато жорстоких людей, які залишають на вулицях новонароджених кошенят, цуценят. Це теж розцінюється як жорстоке поводження з тваринами. Такі випадки часто трапляються, але відслідкувати, хто це зробив, – майже нереально, – каже Ольга.

Втім, начальник відділу дільничних інспекторів ГУМВС України у Черкаській області Володимир Тютюнник запевняє, якщо Юлія Черняєва подасть заяву до міліції, там її обов’язково розглянуть.

– У таких випадках треба або звертатися до 102, або ж одразу до дільничного. Звичайно, заява дівчини буде зареєстрована та розглянута, – обіцяє Володимир Васильович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100