реклама

реклама

 Голова Черкаської обласної державної адміністрації розповів, як на Черкащині святкуватимуть 1025-літній ювілей запровадження християнства, «як державної релігії України-Русі».

Фото з архіву сайту ОДА

Фото з архіву сайту ОДА


– 24 липня буде проведена божественна літургія у Свято-Михайлівському соборі. За кілька днів, а саме 27 липня в приміщенні обласної філармонії відбудеться перший обласний фестиваль духовного співу «Духовні піснеспіви». В рамках цього фестивалю відбудеться виставка предметів культу 18-19 століття, тематичної літератури і вишитих ікон. Водночас, у бібліотеках області вже проходять книжкові виставки «Хрещення Київської Русі: першооснова духовності», а у Краєзнавчому та Художньому музеях діють тематичні виставки. У рамках відзначення цієї знаменної дати 30 липня відбудеться урочисте освячення іконостасу Успенського собору у Каневі, куди я запрошую усіх охочих, – зазначив Сергій Борисович.

Крім того, делегація Черкаської області візьме участь в урочистостях загальноукраїнського рівня та в офіційному прийомі, який організовує митрополит України та всієї Русі Володимир.

– Святкові заходи з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі не завершаться у липні і продовжуватимуться до кінця року. Найвизначнішими подіями стануть відкриття Тарасової церкви біля підніжжя Чернечої гори та пам’ятника Луці Кримському. Крім того, ми постійно співпрацюємо з релігійними організаціями області. Так, з початку року проведено 56 зустрічей з представниками релігійних організацій. Я особисто планую зустрітися з представниками релігійних конфесій напередодні Дня Незалежності, – підкреслив голова ОДА.

Сергій Борисович висловив впевненість, що співпраця області з релігійними організаціями і надалі будуватиметься на засадах довіри, законності та верховенства права.

Про це інформує офіційний сайт Черкаської облдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100