реклама

реклама

У Черкасах на площі 700-річчя знову запрацював фонтан. Роботи з його відновлення виконало КП «Черкасиводоканал».

Зокрема, було замінено старий насос та проведено часткову гідроізоляцію дна фонтану. Перші «випробовування фонтану водою» після року простою пройшли вже минулими вихідними, повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко розповів, що це – лише перший крок із відновлення цього фонтану. Оскільки загалом він потребує капітальної реконструкції та оновлення усіх зношених механізмів, які перебувають не лише назовні, але й під землею (для чого потрібно проводити розкопувальні роботи). А це, звісно, чималі кошти.

Приміром, щоб встановити сучасний насос, який би зміг за планами проектувальників піднімати воду на висоту щонайменше 11 метрів, потрібно близько 180 тисяч гривень. Ще приблизно 100 тисяч гривень потрібно закласти в бюджеті на роботи з повної заміни обладнання та робіт із капітальної гідроізоляції дна фонтану.

За його словами, минулого року поставало питання про відновлення фонтану на площі 700-річчя. Проте коштів на закупівлю насосного обладнання та проведення відповідних робіт у бюджеті так і не було закладено. Отож більше року фонтан не працював. За цей час він перетворився в стихійне сміттєзвалище, куди зносилось сміття з усього району.

– Наші працівники вичистили фонтан, провели демонтаж старого обладнання, встановили насос. Він – не новий, але певний час зможе пропрацювати, доки не буде закуплено новий. А також зробили часткову гідроізоляцію пошкоджених ділянок дна фонтану, аби не відбувалось витоку води, – повідомив Сергій Володимирович.

Роботи з відновлення фонтану тривали близько місяця. Минулими вихідними відбувся запуск фонтану в пробному режимі.

– Сьогодні наші працівники там здійснюють незначні роботи з корегування насосних механізмів. Тому тимчасово зупинена подача води у фонтан. Але, думаю, що до кінця сьогоднішнього дня всі роботи будуть завершені і фонтан запрацює у звичному режимі, – запевнив Сергій Овчаренко.

Нагадаємо, у Черкасах КП «Черкасиводоканал» опікується п’ятьма фонтанами: двома – в «Долині троянд», а також фонтанами за Черкаською обласною радою, біля міськвиконкому та на площі 700-річчя.

– А от долею інших, зокрема непрацюючих мають перейматись ті установи чи організації, на балансі яких вони перебувають, – відзначив керівник КП «Черкасиводоканал». – Приміром, гарним прикладом є фонтан на площі «Дружби народів», яким опікується ПАТ «Азот», і де завжди відпочивають багато черкащан із дітьми.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100