реклама

реклама

Черкаська міська рада цього року має намір випустити муніципальні облігації на 70 млн гривень, аби позичені кошти спрямувати на ремонт основних автодоріг у місті. Про це на прес-конференції перед відпусткою повідомив міський голова Сергій Одарич.


Таким чином мер збирається у 2011 році здійснити те, що не вдалося у 2010 році. Минулого року планам випуску муніципальних облігацій перешкодила вимога Міжнародного валютного фонду до Кабінету міністрів забезпечити бездефіцитність місцевих бюджетів, що означало заборону позичати будь-які суми. Отож Мінфін «завернув» випуск цінних паперів Черкасам та Запоріжжю.

- Ми плануємо випустити облігації на 70 млн гривень для ремонту та реконструкції основних автомобільних доріг міста. На сьогодні я не бачу жодних перешкод з боку МВФ для місцевих запозичень. Ми з губернатором відправили листа на ім’я прем’єр-міністра Миколи Азарова з прохання сприяти Черкасам у випуску муніципальних облігацій, - розповів Сергій Одарич.

Плани позичити 70 млн на дороги записані у програмі соціально-економічного розвитку міста, яку нещодавно прийняла міськрада. Кошти планується позичити на 5 років.

За позичені кошти заплановано реконструювати із застосуванням щебенево-мастичного асфальтобетону вул. Котовського (від вул. Хрещатик до вул. Одеська), бульвар Шевченка, вул. Сумгаїтську, вул. Смілянську, вул. 30 років Перемоги, проспект Хіміків (від вул. Громова до вул. Енгельса), вул. Хрещатик (від вул. Котовського до вул. Леніна), вул. Енгельса, вул. Ільїна, вул. Гагаріна (від вул. Сержанта Жужоми до вул. Сержанта Смірнова, а також до узвозу Клубний). Реконструювати мають також вул. Героїв Дніпра, вул. Сурікова (від об’їздної дороги до з/д переїзду), вул. Ткалича (від вул. Чичеріна до вул. Жукова), вул. Одеську (від вул. Котовського до вул. Сумгаїтської), а також продовжити вул. Менделєєва до вул. Ярослава Галана.

Сергій Одарич вважає, що саме зараз настав сприятливий час для позики. Більше того, 16 лютого Кабмін нарешті привів у відповідність до нового Бюджетного кодексу свою постанову, яка регулює порядок здійснення місцевих запозичень.

- Сьогодні є можливість залучати кошти не дорожче 16% річних. Більше того, на мою думку, сьогодні дуже гарні економічні передумови для випуску облігацій, оскільки є серйозні підстави вважати, що у найближчі 2-3 роки відбудуться серйозні інфляційні процеси. І залучені нині кошти будуть значно дешевшими, коли їх необхідно буде віддавати, - переконаний міський голова.

Нагадаємо, що 27 грудня Черкаси повністю розрахувалися по облігаціях першого займу обсягом 5 млн гривень, які були випущені 5 років тому під 12% річних.

Тоді місто брало позику для запровадження енергозберігаючих технологій на ВАТ «Черкасиводоканал» та «Черкаситеплокомуненерго». Зокрема, 2,5 млн грн. направили на модернізацію насосного обладнання «Водоканалу», інші 2,5 млн грн. використали на придбання, монтаж та пуско-налагоджувальні роботи систем автоматичного управління обладнанням на «Черкаситеплокомуненерго».

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Egorka 23.02.2011 09:25
Як Вони уже замучили з цими дорогами, краще язиком не говорити, а взяти і зробити-потім можна розказувати, що ось я такий красивий зробив дороги в місті!!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Арсен 23.02.2011 04:28
Хай би краще Одарич спитав у Тулуба де ділись гроші на ремонти доріг у 2010 році. А там було близько 70 млн. Хай пояснить Тулуб як феноменально зникли гроші на бездоріжжі Канева.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Микола Кудрявцев 22.02.2011 23:14
Боюся помилитися, але Автодор, наскільки я розумію, розпоряджається коштами лише бюджету, самостійно визначаючи пріоритети у відновленні доріг. Це не заважає міській владі залучати кошти з інших джерел (у даному випадку-займ)на ремонт доріг самостійно. Щодо повернення - попередні займи погашалися в строк. Якісний, глобальний ремонт доріг у місті, по суті-інвестиція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 гонта 22.02.2011 20:32
Якщо влада знову збирається розкручувати гіперінфляцію і тим самим вчергове обікрасти людей, то нехай вони горять ваші дороги і ви разом з ними. Адже жодного натяку про те чим і як планується розраховуватись за позичене. Зрозуміло що через 5 років буде інша влада. Навіщо їм таку свиню підсовувати?! Це аморально.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Вадим 22.02.2011 12:06
Возможно нужно было прочесть всю статью, но нет времени. У меня вопрос по заголовку. По-моему теперь решения о ремонте дорог принимает Автодор. При чем тут власть? Или я что-то не так понимаю? Кто-то может пояснить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100