реклама

реклама

Місяць у  христинівській соціальній перукарні безкоштовно обслуговують інвалідів, пенсіонерів та дітей із багатодітних і малозабезпечених родин. Заклад відкрив народний депутат в окрузі №200 Антон Яценко, пише «Газета по-українськи».


– Спочатку боялася йти. Думала, там тільки бездомних стрижуть. Потом сусідка розказала, що туди пристойні люди ходять, усе обладнання чисте, і розчіски, й ножиці, – розповідає 70-річна Світлана Онищенко, яка чекає сусідку біля перукарні.

Одноповерховий будинок на вул. Леніна, у якому розташований заклад, обкладений світло-коричневою плиткою. На стіну при вході сперті два велосипеди. На дверях табличка «Соціальна перукарня, відкрита Антоном Яценком», під нею на клаптику паперу напис – «Попередній запис на стрижку». Працює щодня з 10.00 до 18.00.

У просторій кімнаті 50-річна Валентина Чиж підстригає літню жінку.

– За два тижні роботи обслужила більше 80 чоловік. Щодня приходить до 10 людей. Щоб безкоштовно підстригтися, треба показати пенсійне посвідчення або довідку про інвалідність, – пояснює вона.

До кімнати заходить білявка у квітчастій майці та шортах.

– Валю, я записувалася на сьогодні, але не встигаю. Запиши мене завтра на 11.00, – просить жінка.

– Наш перукар – золота людина. Вона і з усіма поговорить лагідно, і зачіску обере. До інвалідів, які не ходять, сама додому приїжджає. Усі задоволені, – розповідає 60-річна Тамара Ковчик, яка прийшла підстригтися.

По обіді на лаві біля автовокзалу три літні жінки чекають на автобус до Монастирища.

– Перукарня Є то добре. Є де красу навести. Старим же також хочеться бути гарними. Я, як пострижуся, кілька днів від дзеркала відійти не можу, так собі подобаюся, – розказує одна.

Сива сусідка в солом'яному капелюсі відкладає вбік газету.

– Та байдуже краса, помитися би по-людськи, – додає. – Ніби не зовсім маленьке місто, а бані не маємо. Ні платної, ні безплатної.

Безкоштовні перукарні планують відкрити в Умані та Монастирищі.

У село Калинівка Городищенського району на початку липня провели газ. Тутешні чекали на це сім років. Допоміг із газифікацією нардеп Геннадій Бобов. Він смажив яєчню в хаті, яку першу під'єднали до газопостачання.

Біля будинку 43-річної Лариси Овідько розмістили газову розподільчу станцію. Їй першій провели паливо. Квитанцій на оплату ще не приносили.

– Приїхав народний депутат Бобов, голова райради Біба, голова райдержадміністрації Ганжа. Яєць штук шість посмажили. Депутат спитав, чи сало є, сказав: «Давайте на салі жарити, а не на олії», – розказує господиня. – Готувалася до їхнього приїзду. Скликала і сусідів, і кумів. За півдня голубців накрутили, качку запекли, картоплю молоду на салі, котлети, пиріжечки з часником, вареники з сиром, коржі з маком.

Навпроти мешкає голова кооперативу.

– Будівництво розпочали 2006 року, зареєстрували кооператив «Прометей», – розказує 41-річний електромонтер зі Сміли Микола Педченко. – Місцевий орендатор Чернов пообіцяв фінансувати підключення, заплатив половину грошей, а тоді його оголосили банкрутом. Зверталися до тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко, вона виділила 10 мільйонів гривень на ті села, де не вистачало грошей. Але ті гроші десь загубилися, і ми знову лишилися без газу. Зверталися до Сергія Тулуба, писали до Віктора Януковича. І ось аж тепер маємо газ.

По обіді 51-річна Валентина Чуйченко припинає корів у старому яблуневому саду.

– Як балон, то тільки дві каструлі поставиш, а тепер можна і чотири. І газ такий чистенький – каструлі не закопчуються. І знаєш, що він не закінчиться завтра.

– Балона вистачало на три тижні. Пенсіонери просили поїхати на заправку і набрати їм газу, – долучається до розмови її чоловік 48-річний Михайло Чуйченко. – Я єдина в селі людина, яка не сказала, що не буде газу. Бився до останнього. Дякуємо Зозулі, який дозволив нам розрізати по діагоналі його поле на 100 гектарів. Люди йшли назустріч, не було такого, що отут дуба не можна зрізати, там ще щось.

На вул. Садовій газівник під'єднує до газопостачання двір 85-річної Тетяни Ядренцової.

– Улітку баба платитиме 20-25 гривень, більше 30 «кубів» не спалить, а взимку – гривень на 100. Тим більше, має пільги, – розказує працівник газового господарства.

Іще сім сіл у Городищенському районі негазифіковані.

Цифра

250 селян із Чорнобаївського району відвіз на паломництво до Спасо-Преображенського Мгарського чоловічого монастиря, що на Полтавщині, нардеп по 195-му округу Володимир Зубик.

2 коней подарував переможець у 199-му окрузі Валентин Нечипоренко Звенигородській школі-інтернату, де перед виборами відкрив кінноспортивний комплекс.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 котапульта 19.08.2013 22:38
Цитую observator:
Не надо путать Божий дар с яишницей! ДЕПУТАТ не может ДАТЬ государственные ресурсы не решение проблем территории. Он может лишь вносить предложения в бюджет и следить за его выполнением. ЭТО - его РАБОТА, за которую он получает зарплату в десятки тысяч гривен. А никак не его благодеяние.

Большое спасибо всем троллям за минусы. Как я понял, дутапетским подст*лкам честное зеркало не по нраву. Но возразить НЕЧЕМ - тока и могут, шо плюнуть в спину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Loki 19.08.2013 14:59
На ПРочерку никогда ничего не ПРовернётся, спонсоры не допустят. Но вот комментаторы ПРочерка, давно уже, его и ейного спонсоров на своих комментах вертят как хотят, даже если те и не публикуются. А имена божков, которые заПРетили упоминать свои фомилии всуе и комментить свои благие деяния, уже давно стали ПРитчей во языце далеко-далеко за рубежами их избирательных округов, как образцы того, кто именно и как делает со страной то, что видят зарубежные гости, ну например, круизного теплохода идущего от одессы до киева))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 observator 19.08.2013 12:58
Цитую Loki:
СЕЛЯНИН, да не стоит благодарностей. Своим неподдельным интересом к этому селу, я прежде всего завдячую одному народному обранцю, шо так возродил во мну духовность, запретив в силу своей скоромности комменты с похвалами о своих деяниях, шо я даже выгуглил это село, с надеждой увидеть нитку одинокого газопровода, тянущегося молитвами обранця из далёких тюменских болот в землянки тинкивцив, построенные его же заботами для душ своих выборцив))).

А ты ишшо попробуй. Вон у меня даже комментарий с упоминанием неназываемых Яценко и Зубика прошёл. Может, ПРовернулось чего на ПРочерке?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 СЕЛЯНИН 19.08.2013 12:58
Какой народ-такие и бояре Так че теперь на зеркало пенять АРИСТОКРАТИЯ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Loki 19.08.2013 12:28
СЕЛЯНИН, да не стоит благодарностей. Своим неподдельным интересом к этому селу, я прежде всего завдячую одному народному обранцю, шо так возродил во мну духовность, запретив в силу своей скоромности комменты с похвалами о своих деяниях, шо я даже выгуглил это село, с надеждой увидеть нитку одинокого газопровода, тянущегося молитвами обранця из далёких тюменских болот в землянки тинкивцив, построенные его же заботами для душ своих выборцив))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 УДАР 19.08.2013 12:11
Примітивний спосіб одурманювання мас.На привеликий жаль в нашому суспільстві спрацьовує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 СЕЛЯНИН 19.08.2013 12:02
Локи спасибо за открывшийся интерес Постараюсь поддерживать этот интерес Пытался получить доступ к содержанию принятой программы Будуемо нову Черкащину мне это не удалось-наверное Джоконде Хацапетовне которая ПО СОЦИАЛЬНЫМ ВОПРОСАМ недосуг или я плохо подстрижен Узнать месяц и год газификации села Тиньки мне не удалось
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 observator 19.08.2013 11:40
Не надо путать Божий дар с яишницей! ДЕПУТАТ не может ДАТЬ государственные ресурсы не решение проблем территории. Он может лишь вносить предложения в бюджет и следить за его выполнением. ЭТО - его РАБОТА, за которую он получает зарплату в десятки тысяч гривен. А никак не его благодеяние. Так что благодарить, например, Бобова калиновцам за выполнение СЕМЬ ЛЕТ назад обещанного не приходится: чтоб Вам так сосед долги отдавал ,Вы б его давно придушили.Тем более ,что политсила Г. Бобова из этих 7 лет - 5 лет имела своего премьера, а в последние 3 с половиной года правит страной безраздельно. Вот когда Яценко за СВОЙ счёт благотворительн остью занялся - это ПРАВИЛЬНО. Не знаю. правда. что скажут люди.когда им придётся благодаря Яценко платить бешеные деньги его оценщикам при операциях с недвижимостью -благодаря его "инициативам" численность оценщиков сократилась в 100 раз - вымели ВСЕХ, кому Яценко лицензии не дал. Про Зубика с его строительством на фундаменте дворца Князя Владимира - МОЛЧУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Loki 19.08.2013 11:24
Приятно было узнать, шо село тиньки, за которое я так переживал в последние месяцы, не только газификовано в рамках предвыборных обещаний, но и газ поданный в село настолько чистый, шо его, даже если он горит, абсолютно не видно. А это значит,что оставшимся в живых жителям села не только не придётся теперь з ранку до ночи чистить от копоти свои кастрюли, а й быть уверенныи в газовом завтрашнем своего села. Ведь если уже сегодня газа нет, то можно быть абсолютно уверенным, шо он не закончится и в ближайшие годы))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Sigyn 19.08.2013 11:15
Про головне не написано. Кожен з нардепів, і не тільки черкаських, буде на протязі свого депупататства втілювати в життя таку головну послугу як- безкоштовне пограбування своїх виборців. Частину з пограбованого, буде можливо виділено їм же, на підняття духовності :-) :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100