реклама

реклама

Нещодавно з метою відстеження та припинення незаконного вилову риби на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Липівський», працівниками лінійного відділу в річковому порту Черкаси проведено оперативно-профілактичний рейд в ході якого було затримано двох молодиків, які незаконно виловлювали рибу.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисниками виявились двоє студентів, жителів міста Черкаси, які прагнучи підзаробити, вибили 8 мальків сома (доросла особина досягає до 6 метрів і вагою до 300 кг) та 21 мальок судака (виростає до 70 см і досягає ваги – 70 кг). Чим було завдано шкоди на загальну суму – 1863 грн.

За даними фактами було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. Санкція вказаної статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Вказана стаття КК передбачає спеціальну конфіскацію - обов'язкове вилучення знарядь і засобів незаконного промислу та всього добутого. У даному разі йдеться, зокрема, про риболовні сітки, вудки та драчі, за допомогою яких вчинюється або полегшується вилов риби чи добування інших водних організмів, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю МВС України в області.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Сірко 23.02.2011 17:34
Оце злочинців знайшли двух студентів, які впіймали риби більше 2 кг і їх потрібно під суд подати, начальників які працюють в ДАІ і кожного дня дають злочинні накази, беруть кожного дня хабарі, що чим студентам і ві сні не снилось ніхто за руку не хватає і не притягуют до суду. Продовжується совдепівська практика, як і тоді холопа за відро картоплі садять в тюрму, а таких начальників як в обласному ДАІ поощряють і дають наживаться кожного дня сотнями тисячами гривнями Оце по справедливості. Ганьба такій владі і таким начальникам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 вася 23.02.2011 15:10
У нас сьогодні на Дніпрі налічується риболовних бригад більше чим грибів у лісі які не є контрольовані і виставляють сіток у 3-5 разів більше чим це допустимо.Їх же штось кришує?А ми робимо сенсацію із студентів які виловили на вудку 5-7 рибин навіть якщо це і буде в забороненому місці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 вася 23.02.2011 14:53
Менти знайшли на чому пропіаритись.Виловили 2 студентів які є рибаками любітелями і виловили 5-7 рибин.Могли переступити межу заборони лову на 5-10 метрів і за це отримати штраф 340-680 грн. + один хвіст соміка 85 грн.декілька судаків по 51 грн.Це я привожу для безмоглих журналістів які це опублікували а лінійне відділення міліції замість того щоб займатися справжніми браконьєрами які виловлюють рибу тонами затимує дітей риболовів любітілей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 ere 22.02.2011 21:56
Ничего себе, ребят а Вы а вы воробще знаете до скольки кг сом выростает или только аквариумных сомиков разводите?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 гонта 22.02.2011 20:17
Тут варто запитати у журналістів, що вони курять коли пишуть. Самі подумали б, як риба 70см може важити 70кг, або що це за сом, який важить дві свині.Інспектора вказали умовно втрачену вагу всієї риби якби та виросла. Тобто судак важив би 3,3кг, сом до 37кг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 655 22.02.2011 18:26
Cудак до 70кг???? Сом до 300кг??? Шо мусора курят?????
А бегемоты до скольки кг????
Ловили два пацана рыбу, их поймали и решили на них заработать на медаль, сделать показатели.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100