реклама

реклама

Показник дорожньо-транспортних пригод у Черкаській області чи не найвищий в Україні. За рівнем смертності на дорогах область поступається тільки Миколаївській. Про це заявив начальник Управління державної автомобільної інспекції УМВС України у Черкаській області Михайло Халаджи.

– Ситуація на дорогах Черкащини дуже складна. У лютому 2011 року зафіксовано 26 ДТП, у яких 6 осіб загинуло і 31 особа отримала травми. Такого зросту кількості дорожньо-транспортних пригод немає в інших областях, – зазначив Михайло Олександрович.

За його словами, причиною такої невтішної статистики є низький рівень безпеки дорожнього руху.

– Наші дороги зараз у незадовільному стані. Зазвичай саме ямковість створює аварійні ситуації. Крім того, у місті не працює 19 світлофорних об’єкти. А це вже спричинює затори. До речі, щодо світлофорів, в області вони з «минулого століття». Їхнє світло, особливо у сонячний день, не так видно, як у сучасних приладах із світлодіодними лампами. На Черкащині з 160 світлофорів лише 9 відповідають вимогам сьогодення. На інші ми дарма витрачаємо кошти і гріємо повітря, – повідомив Михайло Халаджи.

Є питання і щодо обізнаності водіїв з Правилами дорожнього руху.

– Є вимоги щодо організації навчання водіїв. Також є серйозні вимоги до іспитів для отримання прав. Так, з першого разу екзамен здають тільки 20% учнів автошколи. Проте нам все-таки потрібно підвищувати рівень навчання. Також треба виховувати законослухняність водіїв та пішоходів, – зазначив Михайло Халаджи.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Бровко 24.02.2011 17:36
Мойша, ты лучше б споросил, а где то все что обещал Тулуб когда стал губернатором Черкащины. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Мойша 24.02.2011 17:16
Где обещанные местными и областными властями ДОРОГИ !!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Андрій 23.02.2011 14:52
НЕ ДИВУЮСЬ. Якість доріг ( тобто повна відсутність якості) + непрацюючі, старезні світлофори = ДТП + постійний витік коштів з кинені водія на ремонт машини. Ось така математика. А правила всі знають, ніхто на той світ не хоче. Та в наших Черкасах іх виконання може бути летальним. Або на зустічну смугу, або в яму по шию ( тобто по капот).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Сірко 23.02.2011 09:24
Зате по зборах хабарів напевно наша область стоїть на перщому місці....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100