реклама
Sucurity Police

реклама

В Умані продовжуються релігійні сварки. Цього разу хасидів, які приїхали на святкування свого Нового року, вигнали з традиційного місця розп'яттям Божим, пише «Сегодня».



Віра не дозволяє хасидам молитися поряд із святинями інших релігій. Встановлення хреста біля синагоги змусило людей шукати нове місце для проведення традиційних обрядів.

– Цього року будемо проводити обряд в іншому місці. Попросили міліцію охороняти хрест і поставимо там камеру спостереження, щоб нас ні в чому не могли звинуватити, – заявив віце-президент благодійного фонду ім. Ребе Нахмана Шимон Бускила.

Свободівці ж, які вирішили прогнати хасидів хрестом, переконують: це – українська земля.

– Хрест встановили з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. Це наша земля і ми маємо на це право, – пояснив активіст «Свободи» Сергій Яремчук.

Нагадаємо, що невідомі, можливо хасиди, в Умані попсували розп'яття написами на івриті. Між хасидами та християнами назріває «справжня війна».

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Гонта 23.08.2013 19:34
Кому вигідне протистояння? Та тим, хто на цьому заробляє! Невже не зрозуміло, які структури проплачують провокаторам? Але всеж, Нахман заповів поховати його біля "братської" могили євреїв, які загинули в день взяття Умані коліївцями. Навіщо в передмісті Турки, де раніше жили мусульмани, розбудовувати єврейську святиню?! Всі знають, що могили Нахмана там не має. На тому місці знайшли лише надгробну плиту, яку вандал приволік з цвинтара собі до хати і зробив ганок. Може причина в святості місця? Якщо так, то ми православні маємо на нього більше прав!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 observator 23.08.2013 13:40
А КАКОЙ ПРОВОКАТОР этот заголовок писал, да и весь пасквиль?! Во-первых, крест стоит на противоположном берегу озера от синагоги. И весь хай был - из-за нежелания хасидов вообще видеть крест, когда они молятся. Во-вторых, никто их не гнал ни из синагоги, ни от синагоги. Наоборот - они так обиделись ,что теперь будут молиться только в синагоге! В третьих, конфликт уже исчерпан - о чём заявил представитель хасидов Шимон Бускила. И вот здесь интересно: это автор заметки - тайный хасид? Или главный редактор Прочерка? ЗАЧЕМ перевирать факты и нагнетать страсти? КЕМ заказана и оплачена провокация?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 респект 23.08.2013 11:23
респект!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100