реклама

реклама

У Черкасах місця стихійних сміттєзвалищ опиняться під прицілом відеокамер. Цьогоріч міська влада планує придбати шість об’єктів зовнішнього відеонагляду,  що в цілодобовому режимі відстежуватимуть порушників, які захаращують місто.

smiiti Заступник директора департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець розповіла, що  камери відеонагляду будуть мобільними. Тобто їх переміщатимуть в різні місця, де утворюються сміттєзвалища. Серед таких: район вулиць Луначарського, Ярослава Галана, Енгельса (поруч з ринком по вул. Бидгощська), Пастерівська, Капітана Пилипенка, Громова, Ільїна, Калініна, де  розташований приватний сектор, а також на зелених зонах і перехрестях вулиць.

Цьогоріч буде проведено тендер на закупівлю і обслуговування камер зовнішнього відеоспостереження. На це в міському бюджеті передбачено 100 тисяч гривень. Серед обов’язкових вимог, які висуваються, – можливість відеоспостереження у вечірній і нічний час. Адже саме у пізній час мешканці приватного сектору та водії вантажівок намагаються позбутися побутових та негабаритних відходів, часто вивантажуючи їх на зелені зони та у контейнерні майданчики багатоповерхових будинків.

Ольга Владиславівна зазначає, що проблема стихійних сміттєзвалищ для Черкас не вичерпана. Адже  в нас ще вистачає людей, які звикли не платити за послугу з вивезення сміття і викидати його деінде, створюючи тим самим несанкціоновані купи непотребу. Аби припинити поширення такої тенденції, торік працівники муніципальної інспекції у ранішній та вечірній час організовували постійні чергування у місцях стихійних сміттєзвалищ, де затримували порушників, так би мовити, «на гарячому». З метою запобігання порушень також встановлювали муляжі відеокамер.

Завдяки таким діям вдалось ліквідувати постійнодіючі сміттєзвалища  по вул. Франка, Пушкіна, Хрещатик, на перехрестях вул. Рози Люксембург - пров. Водоп’янова, Ільїна-Можайського, Маршала Красовського, 4/1, та в інших місцях. Хоча і цього року ці місця також перебуватимуть під пильним наглядом муніципальної інспекції.

– Мобільна дислокація відоспостереження залежатиме також від зон встановлення контейнерів у приватному секторі. Таким чином вестиметься і моніторинг якості надання послуги з вивезення твердих побутових відходів у приватному секторі, де будуть встановлені контейнери.

Як інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому, у минулому році муніципальними інспекторами було складено 232 протоколи про адмінпорушення за неналежний санітарний стан прилеглої території та несанкціоноване складування сміття на вулицях міста. Всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафів, які складають від 340 до 1700 гривень.

 

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Мойша 24.02.2011 14:15
Вот бы еще камеры все ямы и выбоины показывали ежедневно и ежечасно мэру и его клеркам. Когда уже будут не европейские а хотя бы как в Червоной Слободе дороги???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Пчела 24.02.2011 13:39
Неужели нельзя принять решение, на местном уровне, об обязательной оплате за вывоз отходов из частного сектора?! Тогда не нужны ни видеокамеры, ни штрафные санкции, ни содержание трутней- муниципальных инспекторов! Ёбтать, одни дауны у руля!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100