реклама
Sucurity Police

реклама

rozshuk 16-річну школярку Валентину Долгіх зі Шполянського району Черкащини, яка 22 січня пішла з дому і не повернулася, нарешті знайшли. Про це повідомили сьогодні у відділі зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

«Нам вдалось з’ясувати, що дівчина після телефонного знайомства з хлопцем із Києва, вирішила «втекти» до нього. Востаннє Валентину бачили на залізничному вокзалі, вона була в компанії молодика і направлялась до столиці», - повідомив оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Шполянського РВ УМВС України в Черкаській області Сергій Юрченко.

Як з’ясувалося, дівчинка вмикала музичний телеканал, в якому діяв активний чат, що висвітлювався на телеекрані. Так вона познайомилася з хлопцем Максимом, до якого і вирішила переїхати, нікого попередньо не повідомивши.

Близько місяця тривали пошуки неповнолітньої. На одному із центральних телеканалів, у сюжеті про неповнолітню втікачку з Черкащини, хлопець з-під Києва, товариш Максима, впізнав номер телефону, який подавався в оголошенні (саме з цього номеру Валентина телефонувала востаннє, вона повідомила, що гостює у тітки). Хлопець сповістив правоохоронні органи про те, що дівчина знаходиться у Київській області в селі Погреби. Черкаські правоохоронці з відділу кримінальної міліції у справах дітей спеціально для цього прибули в Броварський район Київської області, щоб забрати втікачку і повернути додому.

Враховуючи, що мати дівчинки є інвалідом 1 групи і сама потребує постійного догляду, опікуном дівчинки був її 19-річний брат, що працює будівельником. Нині дівчинка перебуває у дитячому притулку у місті Черкаси. Як повідомляє начальник у справах дітей райдержадміністрації Ольга Толчініна: «Дівчина поводить себе неадекватно. У міліції вона пояснює, що брат її ображає, але нам же ж вона такого не говорить. Василь, її брат, усього півроку як її опікун, пояснює, що сестра не слухалась. Протягом двох тижнів буде вирішуватись питання, в який будинок-інтернат прилаштувати дівчину: чи в Смілу, чи в Канів. Є ще один варіант. Із одного районного центру області, телефонувала тітка Валі та сповістила, що нібито хоче взяти опіку над дівчиною. Щоправда, раніше їй це пропонували, але вона не захотіла, тому оформився брат. Як цього разу буде, ще не відомо».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100