реклама

реклама

Панчук - головний ТАРАС

Панчук - головний ТАРАС

Актора та режисера Петра Панчука, якого до цього можна було побачити в театрі ім. І. Франка, тепер побачать в образі Тараса Шевченка на черкаській сцені. 24 лютого у Черкасах актора представив режисер Сергій Проскурня.

Петро Панчук буде виконавцев головної ролі у поемі-тетралогії «Тарас: слава», яку поставить Черкаський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка. Прем’єра першої частини епосу планується 10 березня. Цікаво, що Тараса Григоровича Петро Панчук уже грав – у «Божественній самотності».

– Ми з Петром вчилися на одному курсі. Серед викладачів акторської майстерності у нас була і народна артистка СРСР Ада Роговцева, інші знамениті викладачі. Петро Панчук на нашому курсі вважався найдорослішим з точки зору змістовності, життєвих людських принципів, етики. У театрі ім. І. Франка він працює вже 27 років. У цього актора надзвичайно глибоке проникнення в образ, – розповів Сергій Проскурня.

Планувалося, що роль Тараса Шевченка у Черкасах гратиме головний режисер «Радіо: Культура» Олександр Денисенко, були й інші претенденти. Але «не склалося».

Режисер і актор - однокурсники

Режисер і актор - однокурсники

– Коли вони одержували текст, то знаходили різні причини, щоб відмовитися. Вони казали, що зайняті, що у них помінялися плани. А з Петром ми давно мріяли попрацювати разом. І він одразу «схопив» роль, – зазначив Сергій Проскурня.

У свою чергу Петро Панчук розповів, що він почав відчувати дух Шевченка у 6 років, коли голова колгоспу подарував йому «Кобзар».

– Роль Шевченка я грав ще в інституті. А коли приходив в музей у Києві, то завжди плакав. Думаю, що душа відгукувалася на долю іншої людини. Тож я дякую Сергієві, що він мені запропонував цю роль. У мене не було сумнівів. І цей текст про Шевченка, що я прочитав, найбільш драматичний. Там є що робити актору, – зауважив Петро Панчук.

Для підготовки до реалізації в Черкасах театрального проекту пану Петру зняли в Черкасах неподалік драмтеатру однокімнатну квартиру. Тож поки що він розриватиметься між Києвом і Черкасами.

– Якщо раптом в Києві виникне якась вистава, я поїду відіграю і повернуся сюди. Щодо тутешніх акторів, то вони хороші, але я ще тут людина чужа, мені треба зикнути до всього, – зазначив актор.

– Я щасливий, що любимі мною черкаські актори мають можливість попрацювати з Петром. Бо для них це живий майстер-клас, це можливість, яку багато з них високо оцінюють. Вони навіть поза репетиціями шукають можливість з ними зустрітися, – сказав Сергій Проскурня.

afish

Нагадаємо, що у до 2014 року включно український глядач в Черкасах побачить чотири вистави, у яких, за задумом режисера, буде відтворено життя і творчість Тараса Шевченка, але у зворотній хронології, – від смерті до народження.

– У фіналі матимемо мультимедійну виставу, якщо хочете, то це буде вистава майже у «3D», це буде грандіозне шоу, – запевняє режисер Сергій Проскурня. – Глядачі побачать нашу версію народження Людини й історію життя та творчості Кобзаря.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100