реклама
Sucurity Police

реклама

Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага обіцяє, що 9 млн. українських пенсіонерів зможуть оформити житлові субсидії, не виходячи з дому.

Як повідомляє прес-служба Мінпраці, про це він заявив учора на селекторній нараді в Кабміні.

„В Міністерстві вже розробили план спрощених заяв та декларацій, котрі будуть розіслані поштою 9 мільйонам пенсіонерів. В кожному конверті буде зразок та бланк заяви та зразок і бланк декларації про доходи, котрі пенсіонери зможуть заповнити, не виходячи з дому”, - повідомив В.Надрага.

„За останні два дні Міністерство провело роботу з дерегуляції, котра назрівала роками. Заява на субсидію, що раніше займала дві сторінки, тепер складається лише з 4-х пунктів, що розміщуються на півсторінки. Форма декларації про доходи з чотирьох сторінок скорочена до однієї, котра містить мінімальну кількість інформації про подавача”, - поінформував міністр.

Зараз житловими субсидіями в Україні користуються в літній період 241 тис. сімей, а у зимовий період (під час опалювального сезону) - 1 млн. 39 тис. сімей.

Міністр нагадав, що, згідно з постановою Кабміну, відшкодування різниці цін на комунпослуги зростає на чверть для працюючих і на третину - для пенсіонерів та інвалідів.

„Місцеві органи соцзахисту повинні прямо сьогодні скласти списки громадян з обмеженими можливостями, скласти графік та почати їх відпрацьовувати. Ви повинні прийти додому - це я звертаюся до регіонів - до кожного з цих людей та допомогти їм оформити субсидію, якщо вони її ще не отримують”, - наголосив В.Надрага.

Міністр підкреслив, що громадяни, котрі мають заборгованість з квартплати, не повинні боятися звертатися за субсидією. Наявність боргу ніяк не впливає на її отримання, сказав він. Також ті, хто вже має субсидію, не повинен нікуди звертатися, вона йому буде перерахована автоматично, запевнив В.Надрага.

Також міністр закликав всіх громадян, які матимуть питання щодо оформлення субсидій, звертатися за цілодобовою безкоштовною „гарячою лінією” 0 800 507 309 (зі стаціонарного телефону).

У Черкаській області станом на 1 травня субсидіями на житлово-комунальні послуги користувалося 29895 сімей, загальна сума нарахувань за січень - квітень 2010 року по даній соціальній допомозі становила 16,7 млн. грн.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100