реклама
Sucurity Police

реклама

Нещодавно були дещо змінені умови надання послуги «інва-таксі» для пільгових категорій громадян.

Це пов’язано, перш за все, з нерівними умовами користування такою послугою серед пільгових категорій громадян, пояснює заступник начальника управління соціальних послуг-начальник відділу місцевих соціальних програм департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Марина Макарова.

– Деякі з них викликали інва-таксі ледь не щодня. Тоді як решті доводилось користуватись такою послугою вкрай рідко, – пояснює Марина Василівна.

З огляду на це було ухвалено рішення виконавчого комітету, яким затверджено Порядок надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю автомобілем спеціалізованого призначення. А також затверджено тарифи на перевезення зазначеним транспортом.

Тож віднині на пільгових умовах (з відшкодуванням витрат за надані послуги з міського бюджету) замовнику послуги надається п’ять поїздок на місяць, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

На умовах 50% оплати вартості наданої послуги замовником послуги здійснюються поїздки:

- шоста та усі наступні у поточному місяці;

- поїздки до вузлової залізничної станції міста Сміла незалежно від кількості використаних пільгових поїздок у поточному місяці;

- поїздки після 19.30 незалежно від кількості використаних пільгових поїздок у поточному місяці.

Послуга «інва-таксі» надається комунальним підприємством «Черкасиелектротранс» за рахунок коштів міського бюджету, коштів отримувача послуг, благодійних внесків юридичних і фізичних осіб та інших джерел, не заборонених законодавством.

Право на отримання послуги «Інва-таксі» мають особи з розладами опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою інвалідного візка: дорослі з встановленою інвалідністю 1, 2 груп та діти-інваліди.

– Для цього вони мають пред’явити водію автомобіля оригінал та копію довідки до акта огляду МСЕК та документ, що посвідчує особу. При кожному наступному користуванні – лише оригінал документу, що посвідчує особу. Тоді як копія довідки до акта огляду МСЕК зберігається у диспетчера підприємства-надавача послуги і є підставою для здійснення наступних перевезень, – говорить Марина Василівна.

Прийом замовлень на отримання послуги «Інва-таксі» здійснюється диспетчером КП «Черкасиелектротранс» в робочі дні з 8.30 до 17.00 завчасно.

Аби викликати інва-таксі, потрібно зателефонувати за такими номерами: 64-74-24, 38-26-95 або з мобільного (067)22-55-200.

Довідка

Близько трьох тисяч поїздок на виклики здійснило інва-таксі за час своєї діяльності в Черкасах, обслуговуючи пільгові категорії громадян. Зокрема, послуги з перевезення автомобілем спеціалізованого призначення (зі спецпідйомником) надаються: інвалідам 1 і 2 груп та дітям-інвалідам з вадами опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою інвалідного візка. Інва-таксі працює щоденно з 08.30 до 19.30.


реклама

Коментарі  

 
+3 #3 observator 11.09.2013 12:58
Цитую незнайка:
С заработной платой пресс-секретаря это никак не связано Когда будет сокращение штатов миськрады

Это не с зарплатой пресс-секретаря связано, а с созданием нового управления в горисполкоме, нужного только флейтистке и её ПР-спонсору.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 observator 11.09.2013 12:56
Можно было бы согласиться, если бы в списке была ещё бесплатная доставка инвалидов в лечебные учреждения и из них. При серьёзных травмах опорно-двигательного аппарата может выйти и десяток поездок в месяц туда и обратно. И на лечение улетают все доходы не шибко обеспеченных инвалидов. А вот посещение инвалидами всяких спа-салонов. ресторанов и бутиков должно быть платным - без учёта числа поездок :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 11.09.2013 12:28
С заработной платой пресс-секретаря это никак не связано Когда будет сокращение штатов миськрады
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100