реклама

реклама

Головному лікарю КЗ «Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги» Олександру Федоруку наполегливо пропонують звільнити посаду для іншої кандидатури. Про ситуацію, яка склалася, він розповів кореспонденту «Прочерка».


За словами Олександра Федорука, зайняти його посаду хоче депутат Черкаської міськради від Партії регіонів Ігор Валовий. Тож піти добровільно головлікарю вже пропонував навіть перший заступник міського голови Черкас, до речі, також регіонал, Віктор Беззубенко. Більше того, до зміни керівництва лікарню готують давно, не даючи їй фінансування з бюджету. А нещодавно в лікарню прийшла перевірка на чолі з… депутатом Ігорем Валовим.

– Чомусь вирішили нам організувати перевірку без скарги хворого. Комісія проводила перевірку інфарктного відділення кардіології за ініціативи одного з депутатів міськради. Коли ми поцікавилися мотивацією перевірки, то з’ясувалося, що на «гарячу лінію» міськвиконкому надійшов дзвінок зі скаргою на роботу обласного кардіодиспансеру. Але чомусь вирішили перевірити нас… До речі, головою комісії був саме той, хто хоче зайняти моє місце, – Ігор Петрович Валовий, – дивується Олександр Федорук. – Після роботи комісії робляться певні висновки. Нам закидають, що у нашому кардіологічному відділі працюють занадто молоді лікарі. Але ж є об’єктивні причини. Наприклад, відкрилася обласна лікарня і деякі наші лікарі пішли туди. Тож нам лікарів не вистачає. Довелося брати молодих. Але ж це фахові люди, у яких є сертифікати. Ми їх також вчимо. Крім цього, нам зробили зауваження, що в приймальному відділенні в нас обмежене перебування людей – до 30 хвилин. Проте ми довго працювали над тим, щоб лікарі оперативно працювали з хворим, щоб людина довго не чекала допомоги. Можливо, Ігор Валовий порівнює нашу роботу з роботою в обласній лікарні, де він працює, однак там інша специфіка.

Сам головлікар третьої лікарні працює на відповідній посаді вже 9 років. Усього ж в медицині він працює років тридцять. Федорук – кандидат медичних наук, більше десяти років був завідуючим відділенням анестезіології в першій лікарні. Він визнає, що в третій лікарні – не все ідеально, проте покращення відчутне.

– Кожна лікарня має свою специфіку. За моїм фахом мені найкраще підходить ця лікарня. Її специфіка – невідкладні стани. Звертається багато людей старшого віку, багато людей із різними патологіями. Робота лікарів у нас тяжка ще й тому, що 90% лікарів нашого персоналу працюють у змінах. Це втомлює людей, тож має бути певна організація, підхід. Я далекий від того, щоб говорити, що в нас все ідеально. Ні, є і в нас проблеми, над якими ми працюємо. На нас впливає і невирішена проблема з медичною реформою, і висока ціна на ліки. Але якщо пригадати, який був авторитет в лікарні десять років тому й нині, то ми побачимо, що ситуація змінюється, – запевняє лікар. – У нас є і навчання персоналу, продумана кадрова політика. Я відчуваю підтримку колективу. Щоб не бути голослівним, також зауважу, що на нещодавній медичній раді було оголошено: серед лікувальних закладів Черкас наш посів перше місце в рейтингу. Основні показники (наприклад, летальність після гострої хірургічної патології, інфарктів, інсультів) у нас зменшуються з кожним роком. До речі, деякі показники в нас значно менші ніж в цілому по Україні. Тож якоїсь конкретної причини, чому раптом треба змінювати керівника закладу – немає.

Але є причини, чому лікарня не може розвиватися ще краще. За словами Олександра Федорука, закладу створили так звану економічну блокаду. Бо вже близько двох років третя лікарня, яка є найбільшою в місті, практично не фінансується.

– Це означає, що жодного обладнання ми не можемо купити, не кажучи про ремонтні роботи. Ми розуміємо, що медицина недофінансовується постійно, але ж це вже просто катастрофа. На оперативних нарадах ми чуємо, що мільйони скеровують на нові відкриті об’єкти, йдуть кошти й на невеличкі медичні заклади. Але ж фінансування потрібно всім медзакладам! Останніми місяцями в нас заблокували більше мільйона платежів! Це ж економічна блокада, на яку вже має звернути увагу прокуратура! – обурюється Олександр Федорук. – Після того, як ми звернулися до прокуратури, казначейства, тоді пішло трохи фінансування.

За словами Олександра Федорука, його вже викликав до себе перший заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко й пропонував звільнятися. Лікарю дали зрозуміти, що це – політичне рішення.

– Вирішили десь там нагорі і все, і треба змінювати людину, поступатися місцем іншому. Але ж я не політикою займаюся! Сиджу в лікарні з ранку до вечора. У мене тут лікувальний процес, – говорить лікар.

«Прочерк» також намагається отримати коментар іншої сторони.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #85 ПР 13.09.2013 23:32
Цитую Старша медсестра:
Так з цього Федорука вже п*рхоть сипиться, пора діду йте на заслужений відпочинок
а з волового не порох сипиться, а марципани мабуть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #84 Tokevic 12.09.2013 23:51
а мое мнение - Третья на правильном пути, менять там курс не нужно, Федоруку нужно просто НЕ МЕШАТЬ РАБОТАТЬ. Но вернемся к нашим баранам: РАБОТА Федорука и ее результаты нынешнюю власть не интересуют! Интересует КРЕСЛО из которого будет удобно делить бюджетные деньги, а также водить медперсонал на митинги и избирательные участки с флажками ПР И КПУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #83 Tokevic 12.09.2013 23:50
А господину Валовому хотелось бы сказать следующее: месяц назад я, временно проживающий в Полтаве, вследствие падения попал в приемное отделение местной больницы скорой помощи (1-й). СКОРУЮ помощь мне оказывали 5!!!часов!!! (наверное идеал Валового). из них больше 4 часов просидел в коридоре! Вонь, куча ожидающего врачей народа. Диагноз молодой травматолог толком поставить так и не смог. "Примотайте руку к туловищу и все"! Боль не проходила. Вернулся на родину в Черкассы. В Третьей - почувствуйте разницу! Приемник прошел мгновенно. Диагноз: сложнейший перелом плеча с вывихом! Быстро на операцию! И все! Сейчас практически восстановился. Вот и ответ: плохо работает Третья или хорошо? Нужно там менять Федорука? Если не устраивает получасовая диагностика, а нужна 5-часовая, тогда нужно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #82 Tokevic 12.09.2013 23:48
Тут и барану понятно, что это сугубо политическое решение, которое абсолютно не касается реальных показателей работы Третьей больницы и, соответственно, не касается результатов РАБОТЫ ее главврача, а касается только его партпринадлежно сти. Надеюсь (хотя надежд мало), что Белоусову хватит ума и сообразительнос ти не дать ход этому ТУПОМУ дерибану должностей! Так как за ним может последовать шумный бунт персонала Третьей, а там и до общегородского переворота недалеко...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #81 Руїни подолано!!! 12.09.2013 22:18
Назначить регианала это значит полностью уничтожить больницу. Мы этих проффесианалов хорошо знаем...наелись ихнего "покращення"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #80 от 12.09.2013 20:30
хто дивився россь. вислів валового про проблеми в 3-й лікарні свідчить про те що, як його пустять до влади то він все вирішить, прям бог, німба не вистачає. а Федорук молодець виявив тактовність, чоча мабуть наболіло вже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #79 віталій 12.09.2013 18:41
Нещодавно виписався з 3-тої лікарні, хворів довго, близько 5 місяців. Лікарня дуже хороша і все, що часто про неї говорять не відповідає дійсності. Принаймні, в першому хірургічному відділенні (завідуючий І.І. Білецький) повний порядок і чуйне ставлення до хворих. Теж саме можу сказати про реанімацію. Головний лікар там щодня проводить обходи, і, взагалі, не партійними справами займається, а оглядає пацієнтів. Дуже часто головного лікаря можна побачити в палаті. Є лікарі --- справжні професіонали своєї справи, наприклад І.І. Ьілецький у якого я лікувався. Те що лікування дорого, то тут лікарі не винні, це питання до держави і капіталістів на фармринку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #78 Loki 12.09.2013 17:00
З.Ы. Тема денег не комильфо, но скажу. Пару лет назад я оплачивал счета моей родственницы, попавшей именно в 3ю. 15 дней - 15000 в гр. По пунктам шо почём озвучивать не буду. Улыбнула санитарка когда входил в отделение, опознала новичка в посетителе)) - а вы нічого не можєтє дать нам на кофє? На встречный вопрос - кофэ с шоколадкой?, спросыла - а шо мона? - ну а почему бы и нет если не пьете с коньяком. Суме была приятно удивлена, так шо думаю кофе сотоварищи в той день в больнице она не пила. Может только дома))))). А шо делать? Бесплатная медицина - великое завоевание октябрской революции и большая заслуга коммунистов при её разбудове (токо не надо рассказывать мну, шо при власти костогрызов медицына была бесплатной. В далёкие 70е годы операция на желудке моему батюшке стоила 800 рублей.А тодашние зарплаты думаю помнят живые свидетели той эпохи!)) Тоже тогда санитарка и сумму успешного исхода озвучила и в каком конверте в какой карман хируле положить. Оба пациента остались живы))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #77 СЕЛЯНИН 12.09.2013 15:51
Давно на другому кладовищи в Черкасах стрес скинчився Неприятные воспоминания от общения с черкасскими медиками в Третьей остались Думаю что не у меня одного
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #76 от і все 12.09.2013 15:31
[quote name="Льоля не кіпішуй..."]А хто тебе советчик пани Льоля, насильно никто тебя не заставлял учиться на медика, иди учись на ветврача,животн іе молчат и нескажут что без взятки ті помощь не окажешь[/quote
А Ви пане мабуть ветеринар. Пишіть будь ласка без помилок, а то безграмотність бісить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100