реклама

реклама

Державна лісова охорона Черкащини цілодобово патрулює у лісах, а усі підрозділи лісогосподарських підприємств переведені на посилений режим несення охорони лісів. Про це інформує перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда.

За прогнозом Черкаського обласного центру з гідрометеорології, до 26 липня в лісах області збережеться надзвичайна пожежна небезпека. Це означає, що як і раніше максимально обмежується в'їзд у ліси транспортних засобів, а також відвідування лісу населенням.

У лісгоспах перебувають напоготові 30 пожежних машин і спеціальний пожежний трактор. Двічі на день територію патрулює літак АН-2, наданий державним підприємством “Українська державна база авіаційної охорони лісів”.

На період підвищеної пожежної небезпеки жителям області заборонено ходити до лісу, а тим більше розпалювати там вогнища. Порушники караються штрафами.

Довідково:

Всього з початку року сталося 99 пожеж на площі 33 гектари. Збитки склали понад 60 тис. грн. Найбільше пожеж відбулося в Черкаському (26 пожеж), 25 – в Чигиринському та 19 – Золотоніському лісгоспах.

 Джерело: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100