реклама

реклама

Прем'єр Микола Азаров доручив Міністерству освіти продовжити термін прийому документів у ВНЗ на два тижні. Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну у середу. Азаров констатував "небачені черги до вступних комісій популярних університетів та інститутів". "Знаєте, це більше свідчить не про збільшення потягу до знань, а про те, що якось неправильно організували процес самі ВУЗи і Міністерство освіти", - сказав він. "Я попереджаю міністра Дмитра Табачника, що ситуацію треба виправити. І треба сказати усім абітурієнтам, що термін прийому документів продовжено, наприклад, на два тижні", - додав Азаров.

Цьогорічні темпи вступної кампанії б’ють усі рекорди і на Черкащині.

- Вперше за всю історію університету,  першого дня вступної кампанії ми закінчили прийом документів о 00.30, - ділиться новиною ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Анатолій Кузьмінський. - Прийняли 1052 документи, а торік за перший місяць кампанії прийняли до 3 тисяч документів. Документи приймало 100 співробітників університету, у коридорах товпилися черги випускників з батьками. Натовпи були біля кабінетів, де приймали документи бажаючих вступити на психологію, економіку, право.

За даними першого дня прийому документів, на правознавство подали документи найбільше випускників –56, а держзамовлення, якщо і буде, то не більше 10. На економічні спеціальності документи подало більше сотні.  Звичайно, це право випускників – обирати юриспруденцію або економіку, хоча ринок цими фахівцями дійсно перенасичений.

Джерело: «Українська правда» і Черкаський прес-клуб, фото "Сегодня"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100