реклама
Sucurity Police

реклама

Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, а також вибухівки – це злочин за яким слідує кримінальна відповідальність! Щоб уникнути непередбачуваних ситуацій, нещасних випадків та трагедій з летальним результатом, Міністерством внутрішніх справ було прийнято рішення провести місячник добровільної здачі зброї, який проходить із 1 – по 31 березня 2011 року.

До правоохоронців Черкаської області звернулись громадяни, які сумлінно виконують Закон України і на даний час уже здали 91 одиницю зброї: з них 4 нарізної армійських зразків; 68 мисливської гладкоствольної; 38 зареєстрованої; 8 холодної та 1 саморобну. Найактивнішими стали мешканці міста Черкаси (17 одиниць зброї та боєприпасів), Лисянського району (9), Корсунь-Шевченківського (8), Звенигородського (6), Городищенського районів (6) тощо.

Дуже часто мешканці Черкащини знаходять зброю, боєприпаси та вибухівку випадково. Так нещодавно трапилось із жителем міста Корсунь-Шевченківський. Чоловік знайшов нарізний обріз часів Другої світової війни, обробляючи свою присадибну ділянку, готуючись до посівних робіт. А житель села Собківка Уманського району добровільно здав на знищення в Уманський райвідділ мисливський ніж, який він знайшов під час прогулянки лісом.

Увага! Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігається ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Якщо у вказаний термін добровільно громадянин здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100