реклама
Sucurity Police

реклама

У межах підготовки до відзначення 200-літнього ювілею з дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка тривають роботи з реконструкції маєтку пана Енгельгардта та прилеглого до нього парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва ХІХ століття у селі Будище Звенигородського району.

За переказами, саме тут, в дуплі одного з вікових дубів ховав свої дитячі малюнки малий Шевченко, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Згідно з проектом, буде відремонтовано фасад будинку, відтворено малі паркові форми біля маєтку (серед яких – альтанки, паркова алея та каскад ставків), реставровано льох (винний погріб) та будинок управителя маєтком.

Нині там, за повідомленням Департаменту капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації, виконано 25% від усіх запланованих робіт. Зокрема, завершено роботи з демонтажу, проведено підготовку приміщення погреба та виконано роботи з очищення деталей та поверхонь від іржі, старої фарби, окалини, штукатурки чи масляних відкладень. Наразі також розпочато відновлення фасаду будівлі.

За матеріалами генерального директора Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Богдана Писаря, проект реконструкції парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва ХІХ століття та прилеглої території до маєтку Павла Енгельгардта було розроблено організацією ТОВ «Інститут Київпроектреставрація». Він передбачає комлексну реставрацію реліктових дубів та оновлення маєтку пана Енгельгардта з відтворенням історичного середовища поміщицької садиби того часу.

Виконання робіт із реставрації відбувається під авторським наглядом архітектора Юрія Лосицького.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 шапито 19.11.2013 12:58
шевченко был рабом энгельгарда :o пану отремонтируют дом а наши бабушки будут мёрзнуть в кишлаках
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Loki 19.11.2013 10:16
Зачем ему эта садыба в глухой провинции, если у него в Ґишпании аж две? Пару миллионов девать некуда? ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Н2о 19.11.2013 09:48
лікарні ліками забезпечте,школ и підручниками,бу динка теплом,а не маєтки та прокуратури реставруєте..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 СЕЛЯНИН 19.11.2013 09:44
Наконец-то На волах в Крым по силь йиздыть почнем! Газификацию сел и потом реставрировать не нужно будет Комбат из бюджетного кабинета определил Законом-Нафтогаз планово убыточный в размере 18 млрд в год
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100