реклама

реклама

Намічений на суботу з'їзд "Нашої України" все ж таки не відбудеться. Про це інформує сайт «Українська правда».

Як повідомило газету «Сегодня» джерело в керівництві партії, це рішення буде прийнято на засіданні політради у п'ятницю о 15.00.

Анонс з'їзду вже зник із сайту "Нашої України". Напередодні голова політради партії Валентин Наливайченко сказав газеті «Комерсант-Украина»: "Думаю, що суто технічно ми не зможемо провести з'їзд у суботу".

Перед тим уже ходили чутки про скасування з'їзду – за однією з версій, через конфлікт між Наливайченком і почесним головою "Нашої України" Віктором Ющенком, за іншою версією, через нездоров'я Ющенка. Але останню вже спростувала дружина екс-президента Катерина.

"У вівторок були збори, на яких Ющенко в дуже різкій формі спілкувався з Наливайченком і Бондарчуком (голова виконкому партії). Він звинуватив їх у тому, що вони хочуть забрати його повноваження, і після цього з'їзд скасували. Делегатам був даний відбій", - підтвердило джерело в НУ "Комерсанту" інформацію про конфлікт.

Але Наливайченко відкидає цю версію: "Ніякого конфлікту, тим більше особистого, немає й не може бути в принципі".

"Є деякі моменти, через які проведення з'їзду поки, напевно, недоцільне. До нього потрібні чіткі, підготовлені рішення. У нас іде переговірний процес із деякими політичними силами із приводу приєднання до партії. А що стосується нібито існування персональних конфліктів, то цього нема", - сказала прес-секретар Ющенка, член президії НУ Ірина Ванникова.

Заперечує особистий конфлікт і Бондарчук: "Зараз у партії йде боротьба людей старого покоління, які пручаються реформам, з новим, яке прийшло в керівництво "Нашої України" порівняно нещодавно... Однак я хочу спростувати існування конфлікту між Ющенком, Наливайченком і Бондарчуком".

"Представники так званого "старого покоління" у Нашій Україні" розуміють, що в керівництві партії їм немає місця. До їх числа належать, зокрема, Петро Ющенко, Олександр Черевко і Віра Ульянченко. Саме вони налаштовують Віктора Ющенка проти Валентина Наливайченка", - сказав співрозмовник видання.

Опоненти "старого покоління", такі як Юрій Єхануров, Володимир Огризко, Віктор Матчук і Микола Оніщук, вважають за необхідне розширення повноважень голови політради. За словами Оніщука, статутний комітет мав намір запропонувати делегатам позбавити політраду права обирати голову й передати це право з'їзду.

Низка співрозмовників "Комерсанта" говорять про існування не двох, а трьох груп, виділяючи "радикалів", які вимагають негайних реформ і зменшення повноважень Ющенка.

Газеті "Сегодня" джерело в НУ підтвердило: "Ми підготували новий статут "Нашої України", за яким Ющенко залишався б номінальним лідером, як англійська королева, але всі повноваження передавалися главі політради Валентину Наливайченку. По суті, це був компроміс, бо багато хто дуже незадоволений Ющенком. Але Ющенко на це не пішов, улаштував істерику - мовляв, не піду на з'їзд".

Інше джерело в керівництві НУ додало: "Віктор Андрійович не здається. Він не хоче здавати партію. Більш того, він намагався об’єднати "Нашу Україну" з іншими партіями, щоб відсторонити від влади Наливайченка і його людей, але з цього нічого не вийшло. Тому відбувся цей демарш".

 

реклама

Коментарі  

 
-1 #10 хохлушка 21.03.2011 14:31
Україна - це ВОНА? Аж надто схожа ностальгія за відсотками на ностальгію за владою! Хто дійсномав шанси пройти до облради, тойі пройшов. А партійні пенсіонери, які і в кращі часи тримались лише за поли партіних лідерів зараз іпоготтів нікому не потрібні.А суди тут геть ні до чого. Бо не буде з баби дівки ні за яким рішенням суду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #9 гонта 18.03.2011 21:44
В Україні 185 партій зареєстровано. Якщо пишуть за "Нашу Україну", то до неї ще залишається інтерес.Їхнє майбутнє в їх же руках.Але очевидно: доба банкірів канула у вічність.В першу чергу цьому сприяла фінансова криза.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #8 Очевидець 18.03.2011 17:23
Оновленій "Нашій Україні" заважають бути успішним політичним проектом дві речі: Ющенко і Україна. Це по-перше...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #7 Володимир Бесараб 18.03.2011 16:25
Для всього є свій час. Є час вступати в партію і час піти. Для кожного часу є свої цінності. Можна прийшовши в партію її зростити, укріпити і піднести, а можна залишившись в ній її утопити. Тонні Блер привів Лейбористську партію до перемоги у 1997 році. Бажаючи не зашкодити партії подав у відставку з посади прем'єр-міністра Великобританії у 2007 році. І після нього на цій посаді залишився представник Лейбористської партії Ґ.Браун. Англійські демократи сповідували принцим власної меншовартості перед державою, суспільством та партією. Який шлях обере Ющенко зафіксує історія.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-25 #6 МОНОЛИТ 18.03.2011 16:03
Оранжевые, благодарите пасечника за то, что нормально живете и никто вас не "дергает". Коррупция, взяточничество, воровство бюджетов и земель - это ваше наследие для сегодняшней Украины. Лучше вам, оранжевым, читать УК и думать о сроках давности. ГАНЬБА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Санитар 18.03.2011 14:42
Ющенко не только "убил" свою партию. Он практически убил в Украине то ростки веры народа что можно что-то изменить в лучшую сторону. Ющенко красиво говорил, разводил патетически руками, обещал - а реально, практически и материально ВСЕ делал для себя, свемьи и своих кумовей. Он "кинул", "развел" демагогическими лозунгами народ Украины. Что говорить если СВОЕ собственное отравление не раскрыл, деньги на больницу будующего присвоил (видите будучи Президентом не смог место найти для стройки) ну и бнально хапал к своей личной еще и государственную дачу... Вроде ему положено, а что тогда народу за него голосовавшего положено????
*** он Ющенко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Україна 18.03.2011 14:19
Якби Ющенко був справжнім лідером то не допустив би фальсифікацій на місцевих виборах, відстоював би кожну область,а він мовчав.Кумусь було вигідно не відстоювати в судах тих 4,3% що проходили до облради за списками.Більш за все є домовленість з ПР,що на наступних парламенських виборах "Наша Україна" не буде висувати своїх кандидатів у верховну раду,іншого пояснення не бачу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Виборець 18.03.2011 13:53
Ндааааа! Даже со своей партией справиться не может. Надоела вся эта политика...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Алекс 18.03.2011 13:03
ндаааа ...до сих пор думают что они кому то нужны....клоуны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 УкраїNець 18.03.2011 12:04
Якісь неадекватні епітети. Що означає слово "істерика" у даному випадку?! Ющенко цю партію створив, зростив у 2002 році до найпотужнішої в парламенті, а в 2004 - до перемоги у президентських виборах. Він же цю партію і майже вбив. Знов-таки тільки Ющенко якимось чудом може спробувати реанімувати "Нашу Україну". А як не вийде - то й Наливайченко з цим не справиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100