реклама

реклама

Столичний адвокат Ігор, якого викрали зловмисники, відвезли в Канів, і вимагали за нього викуп у сумі $ 50 тисяч, вирвався з полону і втік… босоніж. Про це пише «Газета по-киевски».

– Того дня я повертався з роботи, увійшов до свого парадного на Русанівці, раптом до мене підійшли двоє здоров'яків, представилися міліціонерами і наказали йти з ними, – розповів адвокат. – Незнайомці були без форми, і я попросив показати посвідчення. Але вони просто схопили мене під руки і потягли до машини «Хюндай Соната». На мої протести заявили: все дізнаєтеся, коли приїдемо в Головне управління МВС Києва на Володимирській. Знаючи, які методи деколи можуть застосовувати наші правоохоронці, я не відразу зрозумів, що мене викрали. У салоні машини мені надягли наручники, а на очі натягнули в'язану шапку, щоб не бачив, куди везуть.

Незабаром у адвоката не залишилося сумнівів: це не міліціонери. Незнайомці стали вимагати $50 тис. і документи на квартиру.

– Везли мене декілька годин, потім висадили біля якогось будинку, – продовжує Ігор. – Завели в квартиру, там були дві жінки і ще якийсь чоловік. Мене прикували наручниками до труби батареї, забрали ключі, кишенькові гроші, телефон і інші особисті речі. Я почекав, поки мої наглядачі заснуть, і стпробував звільнитися. Колись у мене вдома валялися наручники, і я цікавився тим, як вони сконструйовані. З підручних засобів у мене була лише пластмасова гігієнічна паличка. Я сплюснув один її кінчик зубами, вставив у щілину замка, натиснув до упору і зумів відкрити «браслети».

Охороняти в'язня господарі приставили пекінеса, який постійно гавкав, якщо викрадений починав рухатися.

– Я дуже боявся, що собака розбудить моїх сторожів, тому, як тільки зняв наручники, відразу ж виплигнув у вікно, благо був перший поверх, – згадує заручник. – Взуття у мене забрали, довелося бігти босоніж. Була глибока ніч. Не знав, в якому місті я знаходжуся, відбіг подалі і почав дзвонити у всі квартири. На щастя, у одній з них жив колишній міліціонер, він викликав опергрупу, дав мені свої туфлі. Викрадачів відразу ж затримали – двох жінок і чоловіка.

За інформацією адвоката, його викрали на замовленням працівники однієї з охоронних фірм. Звільнений заручник підозрює в замовленні своїх судових опонентів, проте про яку саме справу йде мова, не говорить. І це не єдине очевидне питання, на яке поки немає відповіді. Оперативники теж відзначають, що в цій справі багато дивацтв.

ОФІЦІЙНО. Заступник начальника міліції Канева Сергій Ждан:

– Коли ми зайшли в квартиру в Каневі, де тримали заручника, господарі намагалися виправдатися, мовляв, нам привезли цю людину, сказали, що він переночує, і все. Брехали, що не бачили, як його прикували наручниками до батареї. Але ми знайшли у них відібрані у адвоката речі: ноутбук, фотоапарат, посвідчення. Вилучили також «Хюндай», на якому жертву викрадання привезли з Києва. Зараз затримано троє чоловік, ще декілька в розшуку. Ми вже знаємо імена виконавців – залишається лише знайти їх. Поки заручника тримали в Каневі, в його столичній квартирі розкрили сейф і винесли документи на квартиру, його службові матеріали, банківські картки, і навіть зняли з них гроші.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100