реклама
Sucurity Police

реклама

Власник Group DF, новий власник черкаського «Азоту» Дмитро Фірташ має намір поставляти на внутрішній ринок України добрива за ціною на 20-25% нижче ринкових, повідомляє прес-служба Д.Фірташа.

За словами Д.Фірташа, під час консультацій з урядом України, були напрацьовані механізми узгодження потреб агропромислового комплексу країни у добривах та можливостей хімічних підприємств їхнього виробництва. «Ми змогли перейти від сезонного до рівномірного завантаження виробничих потужностей, і можемо зробити знижку на 20-25% від ринкової ціни для внутрішнього ринку. Це достатньо багато», - пояснив Д.Фірташ.

Він повідомив, що на виконання домовленостей з урядом, були підписані угоди про відвантаження карбаміду та аміачної селітри за зниженими цінами. "Вперше виробники добрив та уряд склали план і розписали скільки добрив потрібно аграріям. План поставок розписаний наперед на три роки", - сказав Д.Фірташ.

Згідно оцінок, протягом найближчих трьох-п'яти років, ємність внутрішнього ринку добрив збільшиться уп'ятеро.
"Аграріям це вигідно, тому що вони можуть купити добрива дешевше та отримати добрий врожай. При цьому вартість зерна зараз зростає. А держава отримає свої плоди - вона отримає збільшення ВВП, вона отримає податки, і отримає валюту від експортних поставок", - наголосив бізнесмен.

Д.Фірташ відзначив, що така співпраця бізнесу та держави створює додаткові конкурентні переваги для України відразу у двох сегментах міжнародного бізнесу - на ринках сільськогосподарської продукції та азотних добрив.
"Стратегічна співпраця виробників добрив та аграрного сектору дасть основу для росту сільського господарства України. По суті, країна є крупним виробником зернових і може розширити поставки продовольства на світовий ринок", - наголосив Д.Фірташ.

Нагадаємо, на початку березня ц.р. голова ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ придбав ВАТ "Азот" (Черкаси), що належав власнику бізнес-групи DCH Олександру Ярославському. Таким чином, на сьогоднішній день сукупні потужності, керованих Д.Фірташем виробників азотних добрив, складають 2,44% світових потужностей. Зокрема, частка підприємств, що перебувають в Україні, - 2,28% світових потужностей.

4 лютого ц.р. Д.Фірташ заявив, що придбав великого виробника мінеральних добрив компанію "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот"(Луганська область). За його словами, підприємство було придбано частково на його кошти, а частково - за залучені у банків. Суми угоди Д.Фірташ не назвав .

Д.Фірташ - український підприємець, мільярдер, власник холдингу Group DF (Group of Dmitry Firtash) з 2007 р., співвласник (45% акцій) газового трейдера RosUkrEnergo c 2004 р. серед компаній, які контролює Group DF, - OSTCHEM Holding, EMFESZ , Centragas. У Д.Фірташа є активи в хімічній галузі і енергетичній інфраструктурі, він володіє компаніями в РФ, Угорщини, Австрії, Швейцарії, Німеччини, Італії. За повідомленнями ЗМІ, Д.Фірташ також має відношення до українських телеканалів К1, К2, MegaSport та баскетбольного клубу "Київ", пише РБК-Україна.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 гонта 21.03.2011 11:46
Товаріщ ***, а продати добрива за ціною їх собівартості плюс 25%рентабельності для вас слабо? При такому розрахунку добрива були б вдвічі дешевшими. І до чого тут ринкова ціна, якщо ви є монополістом на цьому ринку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100