реклама

реклама

Минулого четверга міський голова Черкас Сергій Одарич мав зустріч з міністром фінансів, іншими представниками міністерства, з членами комітету Верховної Ради з питань бюджету. Під час зустрічі обговорювалася, зокрема, і тема фінансування доріг, їх ремонт.

Зустріч відбувалася приблизно за таким сценарієм: Одарич розповідав про проблеми міста, а йому відповідали, що влада має креативний шаблон бюджету на 2015 рік. Про це сьогодні розповів сам мер.

– Можу вам відверто сказати, що на рівні Міністерства фінансів або взагалі немає розуміння ситуації, яка складається, або це розуміння старанно приховується. Я спілкувався з міністром фінансів і сказав про три проблеми, які в цьому році можуть просто дестабілізувати ситуацію в загальноукраїнських масштабах: це відсутність фінансування на утримання доріг, незабезпеченість заробітною платою бюджетників від 2 до 3 місяців, компенсація пільгових перевезень в громадському електротранспорті (уже в червні-липні цей транспорт може зупинитися, бо обсяги компенсації не співмірні з реальними видатками). У відповідь я чую радісне повідомлення що у нас вже є – я собі це спеціально записав – креативний шаблон бюджету 2015 року… – розповів журналістам Сергій Одарич. – Я про зарплати для вчителів, а мені про креативний шаблон. Мене теж часто називають креативним, але все-одно трохи ближче до землі треба бути…

За словами мера, зустріч тривала близько двох годин, однак він та представники асоціації міст, що були також присутні, просто не знали, чи є сенс розповідати про проблеми в областях.

За словами Сергія Одарича, його радує лише те, що є розуміння ситуації в бюджетному комітеті, бо його очолює екс-мер Бердянська Валерій Баранов. Він, мовляв, як колишній міський голова, розуміє ситуацію.

реклама

Коментарі  

 
+7 #3 Володимир Бесараб 22.03.2011 02:27
От тобі і сильна вертикакаль влади. В свій час народ обурювало те, що місцеве самоврядування "гризеться" з виконавчою владою. Тепер ситуація інакша - все тихо, ніхто ніде не писне. Але чи столо народу від того жити краще?
В суцільній тиші "вища" влада втрачає слух, а без нього не відчуває реакцію на свої дії. "Козлом отпущения" все одно зробить тих хто обирався не від них. Наше завдання впізнати в овечці вовка. Хоча б креативно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 гонта 21.03.2011 18:25
Ніякі бюджетні комітети жодних рішень приймати не будуть. Дивіться правді в очі. Подадуть до ВР "креативний бюджет", Чечетов махне і по обговоренню. А ви ще в борги збираєтесь місто загнати. Думай стратег, думай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Черкаси не Мошни 21.03.2011 18:01
"Прочерк", напишіть краще про те, як злодійські комунальні розцінки від Одарича скасувала прокуратура. І про те, чому Одарич досі не виконує законні вказівки наглядового органу про повернення населенню вкрадених за цими розцінками коштів?! Вважає, що як обраний людьми, може плюнути на Закон? Але ж ще раніше він плюнув на тих людей, які його обрали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100