реклама
Sucurity Police

реклама

З початку року «Черкасиводоканал» подав до суду 238 позовів на боржників, котрі заборгували підприємству за послуги водопостачання та водовідведення загалом понад 360 тис. грн.

– Як правило, 99 % таких позовів суди вирішують на нашу користь, – говорить Ігор Грищенко, провідний юрисконсульт КП «Черкасиводоканал». – Так, приміром, минулого року ми підготували 816 позовних матеріалів проти боржників на загальну суму трохи більше 1 млн. грн., з яких задоволені позови на суму 997 тис. грн. На сьогодні в рахунок погашення заборгованості за минулий рік надійшло 482 тис. грн., тобто майже половина усієї суми.

Перш ніж звертатися до суду, водоканал попереджає боржників. Контролер письмово приносить лист-попередження сплатити борг. Якщо ж попередження не дають результату, на боржника подають до суду. За рішенням суду державна виконавча служба проводить арешт його майна.

– Як показує досвід, питання боргів, яке «визрівало» не один місяць, після накладення арешту в більшості випадків вирішують протягом 3-4 днів, – розповідає Ігор Грищенко.

У водоканалі зазначають, якщо споживач після рішення суду не сплачує борги, не звертається до абонентного відділу для укладання договору про поетапне погашення боргу, то «Черкасиводоканал» обмежує постачання своїх послуг, встановлюючи блокуючі пристрої на каналізаційну мережу квартири боржника. Відновлення водовідведення проводиться тільки після сплати боргу і за рахунок споживача.

Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Vesna 21.03.2011 21:08
Хто скаже яка зарплата у директора водоканала? І чому вона більша ніж у Президента??? І чому ми за туалетну воду платимо, як за питну. Ви подивіться які черги за водою біля автоцистерн, що продають питну воду. Головне з задором писати про боржників, а коли боржник Водоканал буде подавати питну воду, а не для туалету?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100