реклама

реклама

З метою посилення дисципліни газоспоживання і розрахунків за природний газ, ДК «Газ України» доручила підприємствам з газопостачання та газифікації попередити та відключити від газоспоживання 13 підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) у зв’язку із накопиченням ними значної заборгованості перед Компанією.

За даними оперативного моніторингу станом на 21.03.11 за період з 01.10.10 «Донецьктеплокомуненерго» заборгувало ДК «Газ України» 295 млн. грн. (рівень оплати – 32%), «Краматорська тепломережа» (Донецька обл.) – 11 млн. грн. (41%), «Маріупольтепломережа» (Донецька обл.) – 149 млн. грн. (37%), «Дніпропетровські теплові мережі» - 180 млн. грн. (45%), «Теплоенерго» (м. Дніпропетровськ) – 37 млн. грн. (44%), «Уж-тепло» (м. Ужгород) – 14 млн. грн. (28%), «Мукачівтепло» (Закарпатська обл.) – 7 млн. грн. (5%), «Теплоенергетик» (м. Кіровоград) – 22 млн. грн. (43%), «Лисичанськтепломережа» (Луганська обл.) - 43 млн. грн. (18%), «Теплопостачання м. Одеси» - 187 млн. грн. (45%), «Одеська ТЕЦ» - 78 млн. грн. (35%), «Дирекція розвитку інфраструктури території» (Харківська обл.) - 39 млн. грн. (27%), «Смілаенергопромтранс» (Черкаська обл.) - 6 млн. грн. (14%).

ДК «Газ України» попередньо повідомила Дніпропетровську, Донецьку, Закарпатську, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Харківську та Черкаську обласні державні адміністрації, а також Держжитлокомунінспекцію, про необхідність відключення від газопостачання зазначених підприємств ТКЕ-боржників.

Раніше ДК «Газ України» неодноразово попереджала і застерігала керівництво теплопостачальних підприємств про можливість відключення від газопостачання у разі накопичення значних боргів.

Компанія постійно звертає увагу органів місцевої влади на необхідність упорядкування розрахунків за спожитий тепловиробниками природний газ та якнайшвидше погашення накопиченої ними заборгованості.

З метою надання допомоги підприємствам з газопостачання та газифікації у зміцненні дисципліни газоспоживання до Дніпропетровської, Закарпатської, Луганської та Одеської областей направляються групи працівників ДК «Газ України». До процесу відключення підприємств ТКЕ-боржників будуть залучатися також працівники філій Компанії у Донецькій, Харківській та Черкаській областях.

ДК «Газ України» наголошує, що населення загалом сумлінно і вчасно сплачує вартість спожитих комунальних послуг, у т.ч. теплової енергії, проте сплачені ними кошти не надходять вчасно до Компанії.

Значна заборгованість підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ ускладнює своєчасні та повні розрахунки Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» за імпортований природний газ.

Про це повідомляє прес-служба ДК «Газ України».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100