реклама

реклама

Прокуратура міста Черкаси 17 березня зобов’язала міську владу знизити квартплату у середньому на 33,5% із 0,22-3,33 гривні за кв. м житла до 0,14-2,31 гривні за кв.м житла і зобов’язала керівників трьох черкаських служб утримання будинків перерахувати і повернути городянам переплачену з січня 2009 року по лютий 2011 року квартплату.

Прокуратура також зобов’язала міського голову Черкас Сергія Одарича проконтролювати процес перерахунку та повернення зайве сплаченої городянами квартплати.

Справляти плату за послуги із утримання будинків та прибудинкових територій усі три СУБи мають відповідно до рішення, прийнятого 16 жовтня 2007 року.

Прийняті у 2008 році тарифи на квартплату прокурор міста Василь Сук оскаржив ще у березні 2009 року через численні порушення законодавства, допущені виконкомом та комунальними підприємствами при розрахунку нових тарифів.

Виконком залишив протест прокурора без розгляду, тоді прокурор звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду, який його позов задовольнив 15 червня 2009 року.

Київський апеляційний суд 3 лютого 2011 року відхилив скаргу виконкому Черкаської міськради і залишив у силі рішення Черкаського окружного адміністративного суду, повідомляє прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова.

Проте міська влада не поспішає виконувати рішення суду. На одній із прес-конференцій Сергій Одарич повідомив, що юристи у виконкомі працюють над оскарженням рішення.

– Рішення суду є абсурдним, адже причиною скасування рішення про затвердження тарифів було те, що ці тарифи не були підписані профспілками. А рішення про те, що профспілки мають підписувати відповідне рішення, підписав одноосібно, без рішення виконавчого комітету тодішній заступник міського голови Анатолій Рибак, який навіть не виконував повноваження міського голови. Хоча ця угода нібито була між міськвиконкомом і профспілками. Але в такому разі має бути хоча б рішення виконавчого комітету, а тут одноосібно було підписано документ, – розповів Сергій Одарич. – Ми будемо шукати варіанти оскаржень цього рішення.

реклама

Коментарі  

 
+7 #3 Kotovsky 23.03.2011 22:31
А СУБи шлють листи з вимогами-нагадуваннями про заборгованість і лякають викликами в суди, конфіскаціями та продажами квартир за борги замість того... То може таки дочекаємось перерахункуґ. а вже потім побачим хто кому винний грошей. :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Мойша 23.03.2011 18:12
Я на стороне прокуратуры! Вроде правильно, что Одарич разогнал зажравшихся нач. ЖЕКов. Но вот беде пришли такие же самые. Не знаю куда идут деньги, но в среднем с подъезда 10-этажки на Мытнице сегодня 4 тыс квартплаты. И это при том, что кроме вывоза мусора и лифтов больше ничего абсолютно не делается! Еу разве что дорогие дубленки и шубы у работников СУБов.Хоть бы снимали и одевали фуфайки перед интервью по ТВ :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Алекс 22.03.2011 17:19
подумай о людях, голова, а не о том как решение суда обжаловать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100