реклама
Sucurity Police

реклама

За рівнем «автоспоживання» Черкащина відноситься до регіонів, де продається не більше 20% нових авто. Ці дані аналітичних досліджень  корпорації «Богдан» навів директор зі стратегічного маркетингу та розвитку бізнесів корпорації «Богдан» Михайло Сокол. Про це говорили днями під час прес-конференції у Черкаському прес-клубі.

Оцінюючи ситуацію, що склалася наразі на автомобільному ринку регіону та рівень його потенційного попиту, експерт констатував, що насиченість ринку Черкащини автомобілями складає  135 авто на 1000 мешканців. Середній показник по Україні - 156 легкових авто на 1000 населення. Щоб досягти цього показника, на Черкащині необхідно продати ще 26527 авто. При існуючому в нашому регіоні об’ємі продаж  на це знадобилося би 7 років. Якщо брати до уваги європейський показник (450 л/а на 1000 населення), мешканцям регіону «не вистачає»  404380 авто. При тому темпі продаж, який існує на Черкащині наразі, на це потрібно 112 років.

За словами директора зі стратегічного маркетингу та розвитку бізнесів корпорації «Богдан» Михайла Сокола, аналітики корпорації «Богдан» прогнозують поступове зростання об'ємів авторинку - на 14,4% у відношенні до 2010 року (а це 186 тисяч л/а): «За нашими прогнозами, потреба авторинку України складає 1,5 мільйони авто на рік. Цьогоріч ми збираємося виробити на черкаському заводі не менше 30 тисяч легкових авто, а в наступному – збільшити об’єми у 2 рази. Ми плануємо протягом 3 років  повністю завантажити завод і вивести його на планову потужність – 120 тисяч авто на рік. Для черкащан це означатиме також нові робочі місця – завод працюватиме у 2 зміни.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100