реклама
Sucurity Police

реклама

efir Цього року у Третій міській лікарні планують реконструювати систему кисневого забезпечення операційних. Для цього в окремому приміщенні встановлять кисневі концентратори – обладнання, яке здатне виробляти кисень із повітря. На сьогодні лікувальні заклади користуються киснем, який є побічним продуктом виробництва ВАТ «Азот».

– Виробничий кисень не сертифікований як медичний, хоч і відповідає необхідним нормам, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олег Стадник. – Але хотілось би мати сертифіковані установки і не залежати від виробника щодо отримання кисню для потреб лікарень та поліклінік.

Кисневі концентратори діятимуть як єдина система на всю лікарню, яка поставлятиме кисень до операційних. Безпосередньо в операційній необхідно буде лише відкрити вентиль. Не потрібно буде користуватись кисневими балонами.

За словами Олега Стадника, медицина не може обійтись без кисню, оскільки його використовують для інгаляційного наркозу як метод знеболення та для виходжування при гіпоксії.

В перспективі такі кисневі концентратори планують встановити у всіх лікарнях міста, але найпершим об’єктом визначили саме Третю міську лікарню швидкої медичної допомоги, оскільки у ній найбільша кількість операційних та 24 реанімаційні ліжка.

Минулого року в реанімаційне відділення Першої міської лікарні було закуплено приліжкові кисневі концентратори – індивідуальні для хворого.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100